menu

Quidditch through the Ages - Kennilworthy Whisp (2001)

Alternatieve titel: Zwerkbal door de Eeuwen Heen

mijn stem
3,39 (38)
38 stemmen

Engels
Fantasy

64 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wist je dat er 700 manieren zijn om een gluiperd te begaan in zwerkbal? Dat het spel zich te ontwikkelen op Queerditch Marsh? Wat Bumping is? Dat Puddlemere United het oudste team in de Engelse en Ierse liga is (gesticht in 1163)? Alles wat je ooit kan weten over de geschiedenis, de regels - en het breken ervan - van de nobele tovenaarssport zwerkbal, wordt door zwerkbaldeskundige Kennilworthy Whisp beschreven in 'Zwerkbal door de Eeuwen Heen'.

zoeken in:
avatar van Serpico
4,0
Dit is leuk! De geschiedenis van Zwerkbal is ongelofelijk grappig! Hoe de eerste snaai ontstond en waarom ze uiteindelijk op een ander model zijn overgestapt: hilarisch! Dit 'schoolboek' heeft veel meer dan Fantastic Beasts and Where To Find Them een rode draad: namelijk de geschiedenis van het Zwerkbal. En dat doet mij deugd.

Nu spelen jeugdherinneringen ook wel een rol. Ik las dit boekje voor het eerst toen ik een jaar of 10 was, op mijn allereerste slaapfeestje in groep 6 of 7. Midden in de nacht, in de Nederlandse vertaling (waarvan ik ooit op internet heb gelezen dat ze nu heel zeldzaam zijn, trouwens). Iedereen liep te keten, en soms kwam er iemand met mij zitten praten, moe van de kussengevechten, mij vragen wat er nu dan gebeurd was met de ontwikkelingen van bezemstelen. Ik vertelde enthousiast: ik was volledig in de ban van het boekje. Ik wist voor die avond niet eens dat zoiets bestond. Het was voor mij het soort magische voorwerp dat wel past bij de Harry Potter-wereld. Ik las natuurlijk verrekte langzaam, dus het duurde de hele nacht voordat ik het uit had en in mijn brein had het een monumentale lengte. En ik was ook trots op mezelf: ik had nog nooit een boek in één nacht uitgelezen. Ik had sowieso nog nooit 's nachts gelezen.

Toen ik het een jaar geleden ofzo dus opnieuw las, had het tegen kunnen vallen. Maar nee, ook met een iets nuchterder 16-jarig verstand is het een fantastisch schrijfwerkje. Mevrouw Rowling, wat ben ik toch blij dat jij bestaat.

4*

4,0
in een woord GENIAAL.

Leuke aanvulling op de Harry Potter reeks doorspect met humor

3,5
Leuk boekje om een keer te lezen. Als groot Harry Potter fan moest ik dit natuurlijk eens lezen. De Nederlandse versie is prima vertaald. Slim dat niet is geprobeerd om de namen van zwerkbalteams te vertalen. Geinige feitjes, zoals de recordtijd waarin een snaai is gevangen: al na 3,5 seconde!

Verder niet een boekje dat ik snel nog eens zal lezen, maar een welkome aanvulling op de mij al bekende Harry Potter boeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:16 uur

geplaatst: vandaag om 03:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.