menu

Once There Was a War - John Steinbeck (1958)

Alternatieve titel: Er Was Eens een Oorlog

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Oorlog

233 pagina's
Eerste druk: Viking, New York (Verenigde Staten)

Een gedeelte van de Tweede Wereldoorlog maakte John Steinbeck mee als oorlogscorrespondent (voor de New York Herald Tribune) onder andere in Engeland, Afrika en Italië. In tegenstelling tot de meeste andere oorlogscorrespondenten schreef hij haast geen actuele reportages over de oorlogshandelingen zelf, maar beschouwde hij het krijgsgeweld als de achtergrond waartegen hij de soldaat in al zijn onhandigheid en vindingrijkheid, in al zijn bangheid en moed, als mens en individu aftekende.

zoeken in:
avatar van heinonlein
3,5
Erg interessant en onderhoudend. Maar het blijft wel 'n bundel artikelen van 'n oorlog-correspondent. Steinbeck heeft ook toen deze bundel uitkwam geen wijzigingen aangepast in de oorspronkelijke tekst. Dat is aan de ene kant charmant, maar aan de andere kant staat die tekst daardoor wel vol foutjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:10 uur

geplaatst: vandaag om 18:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.