menu

Zonnebloemenzee - Jennifer Vrielinck (2009)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Sociaal

112 pagina's
Eerste druk: Davidsfonds/Infodok, Leuven (België)

Xavier, Karim, Ferre en Solange zitten op dezelfde school. Ze hebben elk hun eigen leven, elk hun eigen ups en downs, elk hun eigen waarheid. Af en toe komen ze elkaar even tegen. Tot op een dag een rode fiets hun verhalen samenbrengt… Xavier is een driftkop die voortdurend in zijn ongeluk loopt. Hij heeft een oogje op Solange. Maar Solange heeft het meer voor de knappe Karim. En als ze heel eerlijk is, zou ze niets liever willen dan Karims beste vriend Ferre kussen. Stille, lieve, grappige Ferre met een hoofd vol zorgen. Dan komt het moment waarop Xavier met zijn brommer de fiets van Ferre aanrijdt.

zoeken in:
Ik heb Zonnebloemenzee gelezen en ik vond het een bijzonder boek. Het blijft lang in je hoofd hangen omdat het je doet nadenken over mensen en hun leven. Ik vond het zo bijzonder dat ik nu in mijn echt leven overal de vier personages zie. Mensen die zo reageren of zo zijn. Heel bijzonder.
Filosofisch.
Er is niet echt een einde wat mij betreft want de personages leven verder en je kan dromen wat ze van hun leven maken of juist niet.
Ik zou graag meer boeken lezen want eigenlijk is dit op dit moment mijn favoriete boek.


Josie

Ik heb Zonnebloemenzee uit en eindeloos genoten van de schrijfstijl. Het is heel speciaal om een boek te lezen dat zo kort en bondig is en zo vlot leest en toch vier keer een totale sfeerverandering mee te maken. Ieder personage vertelt zijn eigen verhaal en het steekt op geen enkel moment tegen dat je weer het verhaal moet 'aanhoren'.
Integendeel. Eerst heb je het niet door en daarna is het benieuwend hoe de volgende het zal doen. Ik heb er zo van genoten dat het is alsof ik die vier mensen echt heb gekend. En ik hoop dat ze het niet zullen verfilmen want 't kan nooit zo goed zijn als ik het meegemaakt heb in mijn hoofd.

5,0
Heel fijn gelezen in dit boekje.
Het is een beetje te snel uit maar het hele boek door blijft de spanningsboog mooi. Nooit dwaal je af of moet je je door iets ploegen. Het is gewoon realistisch en mooi. Zo kan het leven ook zijn. Te veel jeugdboeken zijn tegenwoordig alleen maar bezig over ellende en miserie. Ik word er een beetje depri van. Maar dit is zo'n echt goed boek. Maar te dun dus om er echt in te kunnen verdrinken en dat zou ik graag doen in iets van deze schrijfster.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:49 uur

geplaatst: vandaag om 13:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.