menu

Boy's Life - Robert R. McCammon (1991)

Alternatieve titel: De Macht van het Meer

mijn stem
4,14 (11)
11 stemmen

Engels
Fantasy

580 pagina's
Eerste druk: Pocket, New York (Verenigde Staten)

1964. Vroeg op een frisse voorjaarsochtend vergezelt Cory Mackenson zijn vader op zijn melkronde als er plotseling een stuurloos geraakte auto voor hen op de weg verschijnt, die van de rand van het ravijn in de peilloze diepten van het meer stort. Cory's vader doet een wanhopige poging de inzittende te redden, maar als hij de zinkende wagen bereikt, staart hij in het levenloze gezicht van een naakte man. Zijn polsen zijn aan het stuur geketend. Om zijn nek zit een koperen draad. Vanaf dat moment begint Cory's zoektocht naar de waarheid achter deze wrede moord.

zoeken in:
5,0
Een werkelijk prachtig boek. Het 'moordverhaal' is maar bijzaak en wordt door de auteur overigens bekritiseerd in het boek.
Dit is gewoon een prachtig boek over leven en opgroeien, gezien door de ogen van een twaalfjarig kind, en dat in de jaren 1960. Ieder hoofdstukje leest als een episode van die reeks van vroeger, "the wonder years". Het doet ook erg denken aan Stand by me en It, maar dan zonder de horror. Opgroeien en nog geloven in de magie, wat een prachtig verhaal. Zonder twijfel een van mijn favoriete boeken.

Als je eens even kijkt op amazon, ruim 230 stemmen op dit ogenblik en gemiddeld 5 sterren. Er zijn maar weinig boeken die ik ken met 5 volledige sterren na zoveel ratings.

Lees dit boek! Je wordt er op melancholische wijze vrolijk van...grote klasse!

avatar van Jester
4,5
Inderdaad een prachtig boek. Inmiddels meerdere malen gelezen. Ik ben alleen niet helemaal met je eens dat de moordzaak maar bijzaak is. Er zijn inderdaad hoofdstukken die helemaal niets met de moordzaak te maken hebben, maar het blijft toch wel als een rode draad op de achtergrond spelen, en er wordt wel degelijk toegewerkt naar een oplossing. Verder overheerst inderdaad een gevoel van nostalgie, naar de (verder) zorgeloze jaren die je als kind had. Ik kan me verder alleen maar bij djerkson aansluiten: een aanrader!

avatar van Jester
4,5
In de afgelopen weken nog een keer gelezen, en het blijft een goed boek. Inderdaad ook duidelijke raakvlakken met boeken van Stephen King, zoals Stand By Me, aanrader voor mensen die daar van houden dus. Het boek bevat geen horror, wel wat magische elementen (The Lady).
Het boek heeft zelfs een eigen wikipedia pagina: Boy's Life (novel) - Wikipedia - en.wikipedia.org

Gast
geplaatst: vandaag om 12:14 uur

geplaatst: vandaag om 12:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.