menu

On the Black Hill - Bruce Chatwin (1982)

Alternatieve titel: De Zwarte Heuvel

mijn stem
4,45 (11)
11 stemmen

Engels
Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Tachtig jaar lang wonen de tweelingbroers Lewis en Benjamin Jones op hun boerderij 'Het Visioen', gelegen nabij de Zwarte Heuvel op het grensgebied van Engeland en Wales. Als kinderen en als volwassenen zijn ze zelden van elkaar gescheiden en delen ze hun leven. Ze eten, slapen en werken samen. In hun jongensjaren spreekt de tweeling een eigen taal, op hun oude dag hebben ze geen woorden meer nodig. Tegelijkertijd wordt een fascinerend beeld van het verloop van de twintigste eeuw geschetst, gezien door de ogen van beide broers.

zoeken in:
...stilte...
Geen reisverslag van Chatwin, maar een roman. Het beschreven leven van de tweelingbroers speelt zich helemaal af op hun boerderij en in de nabijheid van de Black Hill. Toch verschilt het niet zoveel van zijn reisboeken, want het is wel degelijk een reis en ditmaal een reis door de tijd. Bovendien komen er vele kleurrijke mensen bij hen langs. De vrouw genaamd Meg heeft op mij wel de grootste indruk gemaakt. Zij woont op een nabij gelegen boerderij en leeft in haar eigen vuil. Toch is zij gelukkig en kent de taal van de vogels. Ontroerend mooi...

4,5
In zijn korte leven reisde Bruce Chatwin over de hele wereld. Des te opmerkelijker is het dat hij een boek schreef over een familie in Wales, die amper buiten hun eigen dorp kwamen. Het is prachtig geschreven en het verhaal gaat over heel gewone mensen die tevreden zijn met hun saaie levens. Lezers en lezeressen die van spannende boeken houden zal ik dit boek niet aanbevelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:54 uur

geplaatst: vandaag om 11:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.