menu

The Last Coyote - Michael Connelly (1995)

Alternatieve titels: Hartzuur | Harry Bosch #4

mijn stem
4,00 (12)
12 stemmen

Engels
Thriller

334 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Company, New York (Verenigde Staten)

Het leven van rechercheur Harry Bosch is een puinhoop. Dat zijn baas hem ook nog verbiedt op het bureau te komen, vreet nog het meest aan hem. Ook al gaat hij met tegenzin naar zijn verplichte sessies bij een politietherapeute, gaandeweg geeft hij toe aan wat al jaren aan hem knaagt: de onopgeloste moord op zijn moeder. Hij heropent de zaak die hem sinds zijn twaalfde achtervolgt.

zoeken in:
4,5
Een van zn sterkste Harry Bosch boeken. Een volkomen geloofwaardig en solide verhaal. De plot lijkt vrij recht voor zn raap maar toch komt er nog en verrassing uit de mouw. Hier valt dus echt geen speld tussen te krijgen. Connelly is m.i. de beste thriller schrijver van dit moment, stijgt mijlenver uit boven veel andere amerikaanse pulp.

avatar van Insignificance
3,0
Kloten van de bok!

Over een coyote, een wahoo en mams. Een koude zaak die heet wordt, maar ook overkookt. Ik ben niet zo van de rechercheurs die in hun eigen familie of geschiedenis gaan rechercheren. Dan wordt het al snel vergezocht, onaannemelijk en zo. Dit deel ontkomt daar ook niet aan.

Alsof het persoonlijk aspect nog niet genoeg is, komt er ook nog een zaak uitrollen die elke voorpagina zou halen. Wekenlang. En in koeienletters. Van hoertjes tot politieke zwaargewichten met een pooier en foute dienders daartussen. Dat is me toch echt iets té. Psychologisch heeft het wel een en ander te bieden, er spoken wat dingen in Harry's hoofd die de moeite waard zijn, maar het gedoe met de psychiater werkt op dat vlak averechts. Veel bla bla, weinig toegevoegde waarde. Geen inzichten die mij wat radertjes lieten draaien althans. Knullig typetje ook. En dan is er nog Harry's liefdesleven. Dat was al nooit een sterk element en dat is het nu weer niet. Ook weer té. Haar geschiedenis met name. Harry maakt wat mee (en door) in dit boek.

Alles bij elkaar wat te veel, als je het mij vraagt. Misschien wel veel te veel. Het zuivere politiewerk is nog altijd sterk, dat wel. Het beste stuk is wanneer Bosch eens stevig gaat poken tijdens een bijeenkomst en daar een prijs voor wordt betaald. Dat alleen was al een heel boek waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:35 uur

geplaatst: vandaag om 12:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.