menu

No et Moi - Delphine de Vigan (2007)

Alternatieve titel: No en Ik

mijn stem
3,22 (9)
9 stemmen

Frans
Jeugdboek
Psychologisch

286 pagina's
Eerste druk: JC Lattès, Parijs (Frankrijk)

De dertienjarige Lou is een bijzonder meisje. Ze heeft een IQ van 160, verzamelt woorden en verslindt encyclopedieën. Thuis bestudeert ze de etiketten van kant-en-klaarmaaltijden en doet ze allerhande onderzoek, bijvoorbeeld naar het absorberend vermogen van verschillende soorten keukenpapier. Op school wordt Lou gepest. Gelukkig zit ook de zeventienjarig Lucas in haar klas, die haar steunt en met wie ze samen naar muziek luistert. Alles verandert als ze No leert kennen, een dakloos meisje dat een paar jaar ouder is dan zij. No met haar vuile kleren, haar vermoeide blik, No die rookt en drinkt en de wereld wantrouwt. Lou krijgt haar ouders zover dat No bij hen in huig mag wonen. Maar meestal lopen de dingen niet zo soepel als je zou willen...

zoeken in:
avatar van min0esje
3,5
Een fascinerend boek; mooi dat er zo'n vriendschap kan ontstaan tussen 2 meisjes die toch een heel andere leefwereld hebben. Het geeft ook een beeld van het harde leven van een meisje dat op straat moet leven zonder te willen 'overdrijven'. Zeker de moeite waard.


Gast
geplaatst: vandaag om 16:25 uur

geplaatst: vandaag om 16:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.