menu

Een Goede Dag voor de Ezel - Tim Krabbé (2005)

mijn stem
3,33 (27)
27 stemmen

Nederlands
Psychologisch

118 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Toen hij weer buiten kwam, was de herfstschemering al over de winkelstraat gedaald. Er viel nog steeds een fijne regen. Hij had zich laten uitleggen waar de halte van de bus naar IJperloo was en lopend daarheen voelde hij het welbehagen vanuit zijn stralend warme voeten omhoogkruipen, als een eerste teken dat hij weer de oude Mischa kon worden, wiens leven klopte, die een toekomst had. Klawahoekie! has hij willen roepen, een sprong willen maken om te voelen hoe die zolen veerden, haasje-over met de lantarenpalen willen doen, met de kerktoren - maar hij hield zich in. Het was noch steeds beter om niet op te vallen.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Geestig verhaal over misdaad en schuld en de eerlijke moordenaar. De ingetogen ironie maakt dat het nooit zwaar of ranzig wordt.

3,0
Makkelijk door te lezen boekje. Heerlijk als je het voor een boekenlijst op school moet lezen

4,5
cel
Ik vond het boek: Een goede dag voor de ezel, een spannend en ook een leuk boek. Het was goed chronologisch geschreven om steeds na ieder hoofdstuk met een ander personage verder te gaan. De schrijver werkte hierdoor langzaam naar het eind. De schrijver werkte ook in precisie uit hoe de locaties eruit zagen. Ook legde hij verschillende scènes heel goed vast. Bijvoorbeeld de verkrachtingsscène van Esther Fechter die door haar vriend en meerdere andere jongens gedwongen werd tot seks.

Tim Krabbé vind ik een schrijver die heel goed de gevoelens van de verschillende personages tot leven wekt.

Het boek heeft me nergens tot aan denken gezet. Dit doet namelijk geen enkel boek bij mij. Omdat ik nu eenmaal een mens ben die van films kijken houdt. Wel denk je nu wel een beetje anders over de gevolgen die verkrachtingsslachtoffers met zich meedragen.

IK vond de beschreven personages goed tot me over gekomen op uitzondering van Misha Koreman na. Ik weet niet helemaal zeker wat hij nu wil. Wil hij nu wel Lydie vermoorden, en waarom? Dit is in het boek bijna niet te volgen. Wel vond ik de personages van de familie Fechter goed beschreven. Je kon duidelijk het verdriet voelen dat die familie met zich meedroeg.

Zoals al eerder gezegd vond ik de opbouw van het verhaal briljant. Tim Krabbé schrijft zo, zodat beiden families uiteindelijk naar elkaar toe worden geduwd. Langzaam kom je van iedereen iets te weten.

Maar dan nu, het taalgebruik. Ik vond dat Tim Krabbé een moeilijke taal heeft gebruikt om zichzelf te uiten. Sommige stukken waren goed te volgens en te begrijpen. Beschrijvingen van bewegingen of gevoelens waren voor mij soms onduidelijk. Dit is voor mij persoonlijk een groot minpunt.

Al met al een welverdiende 9-

3,5
Een echte Tim. Met weer toeval als thema.
Prachtig, ontoerend, boeiend met weinig woorden.
in 1 adem uit te lezen!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:54 uur

geplaatst: vandaag om 06:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.