menu

The Closers - Michael Connelly (2005)

Alternatieve titels: Slotakkoord | Harry Bosch #11

mijn stem
3,54 (14)
14 stemmen

Engels
Thriller

351 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Company, New York (Verenigde Staten)

Harry Bosch wordt gevraagd terug te keren naar de LAPD, de Los Angeles Police Department. Samen met zijn voormalige partner Kizmin Rider wordt Bosch op Onopgeloste Zaken gezet. De eerste zaak die Bosch en Rider aanpakken, blijkt politiek heel gevoelig te liggen. DNA-onderzoek toont een verband aan tussen een blanke racist en de moord in 1988 op de zestienjarige Rebecca Verloren. Waarom was het politieonderzoek destijds zo slordig? Was dat opzet of het resultaat van diensten die elkaar tegenwerkten? Bosch en Rider komen er achter dat corruptie binnen de politie er toen de oorzaak van was dat de zaak onopgelost bleef – en dat diegenen die toen de touwtjes in handen hadden Bosch en Rider nu bedreigen… Harry Bosch stort zich met hart en ziel op het onderzoek en Kiz kan hem daarbij nauwelijks afremmen.

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Dit is wel een aardig boek, maar er zit te weinig vaart in.

avatar van thomzi50
3,0
Vond dat het met die vaart wel goed zat, maar toch een mindere Connelly. Mist de finesse en de spanning van andere Bosch-thrillers. Dikke 3*

avatar van Dee-e
4,0
Mijn tweede Connelly na De lincoln advocaat. Dus mijn eerste Bosch thriller. En ik moet zeggen, dit smaakt naar meer!

Ik vind Bosch een sympathiek hoofdpersoon dus het zal geen straf zijn, de eerdere boeken met hem in de hoofdrol te lezen. Wel vond ik dat er inderdaad niet veel vaart in het verhaal zat. Maar toch blijf je doorlezen. Michael Connelly weet je zo te boeien, dat je het boek niet meer weg kunt leggen!

Wel leek het me ze wel te gemakkelijk afgaan. Maar aan het einde was ik die mening weer helemaal kwijt. En nee, de uiteindelijke dader zag ik echt niet aankomen.

Goed voor 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 16:08 uur

geplaatst: vandaag om 16:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.