menu

Il Sistema Periodico - Primo Levi (1975)

Alternatieve titel: Het Periodiek Systeem - Verhalen van een Leven

mijn stem
3,39 (14)
14 stemmen

Italiaans
Autobiografisch / Psychologisch

235 pagina's
Eerste druk: Einaudi, Turijn (Italië)

In 'Het periodiek systeem' vertelt Primo Levi over zijn leven, als chemicus en als overlevende van de Duitse concentratiekampen. 21 chronologisch geordende verhalen, die elk een chemisch element als titel en thema hebben, onthullen als in scheikundeproeven de verschillende aspecten van Levi's leven.

zoeken in:
avatar van LZA
4,0
LZA
Zeer apart en genietbaar boek, zeker als je zijn eerder werk al gelezen hebt. Die hel / beproeving die hij had getrotseerd (dan wel te wachten stond) sluimert uiteraard constant op de achtergrond, en komt soms concreet naar voren. Het geeft toch wel een extra dimensie aan het boek als je 'Is dit een Mens' gelezen hebt.

Dit werk is overigens 4 jaar geleden door het Royal Institution uitgeroepen tot best geschreven wetenschapsboek ooit, voor wat het waard is .

avatar van stefan dias
2,0
Sorry, maar ik vond dit dus retesaai. Heel af en toe leek het een interessante vertelling te worden, maar dan kreeg je weer een gefantaseerd hoofdstukje ertussen, waarbij ik me afvroeg waar dat nu weer vandaan kwam en waar het op sloeg. Of nee, ik vroeg het me toen al niet meer af. Chemie zal best interessant zijn, maar Levi wist mij de microbe niet over te brengen.
In het laatste hoofdstuk dat het niet autobiografisch is. Dan vraag ik me af wat het dan wél is…

avatar van handsome_devil
1,5
Helemaal eens met bovenstaande reactie. Echt ongelooflijk saai. Op geen enkele manier wist Primo Levi zijn liefde voor scheikunde op me over te brengen. Die verhaaltjes tussendoor waren ook niet om door te komen. Nee, snel maar weer vergeten dit boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:12 uur

geplaatst: vandaag om 22:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.