menu

Durch das Land der Skipetaren - Karl May (1892)

Alternatieve titel: Door het Land der Skipetaren

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Duits
Avontuur / Reis

597 pagina's
Eerste druk: Friedrich Ernst Fehsenfeld, Freiburg (Duitsland)

Bij de rechtszitting slaagt Kara Ben Nemsi erin de Mübarek te ontmaskeren, het spel om te keren en Barud el Amasat en zijn consorten aan te klagen. Nadat de boevenbende is gevlucht en Kara heeft ontdekt dat hen een nieuw gevaar dreigt, “bewijst” hij de dorpsbewoners, onder wie hij een spion van de bende vermoedt, dat kogels hem en zijn metgezellen niet kunnen deren waardoor het zinloos is hen vanuit een hinderlaag te beschieten. Twee reusachtige Skipetaren, de Aladschy-broers, worden door de bende op hen afgestuurd maar Kara heeft voor hen een val opgesteld. Waar het gezelschap had gehoopt de Schut aan te treffen worden zij juist gevangen genomen. Bij hun bevrijding komen twee leden van de bende om het leven en wordt de Mübarek gewond. De broer van een der doden, de Miridit, zint op bloedwraak en achtervolgt hen. Hun gids, Suef, is een spion van de bende maar wordt door Kara doorzien waardoor een aanslag met vergiftigd voedsel in duigen valt evenals een lijfelijke aanval. Opnieuw weten de schurken te ontkomen en vluchten naar Treska-Konak.

zoeken in:
ags50
Band 5 (Karl May Verlag) – Band IV.5 (Historisch-kritischen Ausgabe) – Deel 20 (Karl May pockets, Het Spectrum)

zie ook Band 1 Durch Wüste und Harem, Band 2 Durchs wilde Kurdistan, Band 3 Von Bagdad nach Stambul en Band 4 In den Schluchten des Balkan

“Durch das Land der Skipetaren” verscheen in het tijdschrift “Deutscher Hausschatz in Wort und Bild”, uitgegeven door Friedrich Pustet in Regensburg, van januari tot en met september 1888 (Heft 4-17, waarbij een Heft een bundeling van twee à drie nummers bevat die om de twintig dagen uitkwam in plaats van per week) van de veertiende jaargang.

Het gelijknamige vijfde deel uit de later genoemde Orientzyklus bevat enkel tekst uit de tijdschriftversie, echter niet het geheel aangezien het begin daarvan al was verwerkt in het vierde deel (“In den Schluchten des Balkan”) en het totaal aantal bedrukte pagina’s niet meer mocht bedragen dan 640 zodat nog een deel overbleef voor de zesde band. De inhoud werd verdeeld in 7 hoofdstukken, te weten: 1 Entlarvt, 2 Die beiden Aladschy, 3 Ein Hekim, 4 In der Schluchthütte, 5 Der Miridit, 6 Im Turme der alten Mutter en 7 In Wassersnot.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:22 uur

geplaatst: vandaag om 19:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.