menu

Quartier Perdu - Patrick Modiano (1984)

Alternatieve titel: Verloren Wijk

mijn stem
3,95 (11)
11 stemmen

Frans
Psychologisch

181 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

Verloren wijk speelt in de zomer, de lome hitte hangt in de straten van Parijs als Ambrose Guise, een succesvolle detectiveschrijver die al jaren in Engeland woont, op zoek gaat naar de mensen en gebeurtenissen van twintig jaar terug. Hij was toen verliefd op ene Carmen en probeert te reconstrueren wat er in de namiddagen, avonden en nachten is voorgevallen, toen, in het verleden dat hij had weggestopt.

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
4,0
Kwartaalboek. Een verlate reactie. Want ik heb het al enkele maanden terug gelezen en ben inmiddels een kleine tien romans verder. Nu constateer ik met lichte verbazing dat ik vier sterren heb gegeven. Ik weet zeker dat ik heb moeten twijfelen of het niet drie en een halve moest worden. Het is geen straf, deze Modiano, maar het wist me ook nergens écht te grijpen. Het verhaal blijft te veel in vaagheden en suggestieve elementen hangen. De sfeer die er in hangt, en die ik herken van het fraaie In het café van de verloren jeugd, is echter zeer aangenaam: melancholiek, nostalgisch en mystiek. Ik heb het boek moeiteloos uitgelezen, maar uiteindelijk vraag ik me vooral af: wat heb ik eigenlijk gelezen?

...stilte...
Het leest als een detective roman, maar het is veel meer dan dat. Waar het precies over gaat kan ik ook niet onder woorden brengen...en dat is nu precies het bijzondere van de romans van Modiano.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:20 uur

geplaatst: vandaag om 16:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.