menu

Falne Engler - Gunnar Staalesen (1989)

Alternatieve titel: Gevallen Engelen

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Noors (Bokmål)
Detective

382 pagina's
Eerste druk: Gyldendal, Oslo (Noorwegen)

Tijdens een onderzoek naar een moord stuit privédetective Varg Veum op een gruwelijke gebeurtenis uit de jaren zeventig waarbij de leden van een rockband waren betrokken.

zoeken in:
4,0
Eerder mocht ik al Bittere bloemen recenseren van Uitgeverij Marmer. Deze keer is het de beurt aan Gevallen engelen.

Gunnar Staalesen is een Noorse bestsellerauteur. Hij schreef eerder al vele thrillers, maar ook toneelstukken, kinderboeken en romans. Zijn grootste succes zijn de thrillers rond privédetective Varg Veum. Een serie waarvan er in totaal al 15 boeken zijn verschenen (waarvan er 5 naar het Nederlands zijn vertaald). Verschillende boeken van de serie zijn tevens ook al verfilmd.

De privédetective Varg Veum komt een nieuwe misdaad op het spoor wanneer hij naar een begrafenis gaat van een vroegere klasgenoot. Hij komt er zijn oude vriend van school tegen, Jakob. Deze is momenteel getrouwd met Rebecca die eerder Veums eerste grote liefde was. Jakob speelde voorheen als gitarist bij de rockband The Harpers. Op een gegeven moment wordt de leadzanger op een gruwelijke wijze vermoord. Ook blijkt dat de andere bandleden eerder ook onder verdachte omstandigheden zijn gestorven. Het onderzoek begint echt wanneer Veum een kaart ontdekt van een gevallen engel. Deze lijken een link te hebben met de moorden..

De gelijkenissen met het vorige Varg Veum-boek zijn merkbaar. Een vlot verhaal waarin de spanning geleidelijk wordt opgebouwd. Staalesen schrijft beeldend en met veel details zodat de setting makkelijk voorstelbaar is. Je krijgt een beetje het gevoel alsof je naar een thriller-film kijkt. Steeds meer vragen komen naar boven waarop je uiteindelijk ook een antwoord krijgt na het spannende plot.

Veum is een rebel en werkt zichzelf steeds weer in de nesten. Zijn opportunistische houding en humoristische kant weten sympathie op te wekken.

Een detective verhaal zoals hij hoort te zijn. Vol actie, onbeantwoorde vragen en puzzelstukjes die zijn plek weten te vinden. Zet hier nog een eigenzinnige privédetective bij en het plaatje in compleet.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:14 uur

geplaatst: vandaag om 02:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.