menu

The Father Christmas Letters - J.R.R. Tolkien (1976)

Alternatieve titels: Brieven van de Kerstman | Letters from Father Christmas

mijn stem
4,00 (12)
12 stemmen

Engels
Jeugdboek / Verhalenbundel
Fantasy

111 pagina's
Eerste druk: Allen & Unwin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Elke december kwam er een envelop voor de kinderen van J.R.R. Tolkien met een postzegel van de noordpool erop. Daar zat dan een brief in, geschreven in een vreemd, dun handschrift en een prachtige tekening of een paar schetsen. De brieven kwamen van de Kerstman. Er stonden mooie verhalen in over het leven op de noordpool: over die keer dat de rendieren losbraken en overal cadeautjes verspreiden; over de onhandige Poolbeer die de noordpool beklom en door het dak van het huis van de Kerstman viel; over de maan die in stukken brak waardoor het mannetje erin in de achtertuin viel; of over de oorlogen die werden gevoerd met de kabouters die in de grotten onder het huis woonden.

zoeken in:
avatar van LDeVries
4,0
Een erg leuk boek met schitterende verhalen die J.R.R. Tolkien (als Kerstman) naar zijn kinderen stuurde, uit dit boek blijkt al wat een geweldige fantasie J.R.R. Tolkien heeft.

avatar van Blackcee
3,5
Oude versie heeft mijn voorkeur, en zeker omdat er een malloot bezig is geweest in de nieuwe versie om de tekst te verpesten door de tekeningen er dwars doorheen te laten lopen. De nieuwe uitgave is daardoor een miskleun van de eerste orde. De grafische vormgever heeft deze uitgave letterlijk en figuurlijk verziekt.

avatar van liv2
een kerstverhaal van Tolkien.

(Uiteraard niet de juist cover, maar wel de juiste brief.)

Prettige Kerst iedereen!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:21 uur

geplaatst: vandaag om 12:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.