menu

High-Rise - J.G. Ballard (1975)

Alternatieve titel: De Torenflat

mijn stem
4,03 (20)
20 stemmen

Engels
Toekomst

208 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De veertig verdiepingen hoge torenflat is voorzien van alle denkbare service en gemakken. Het is een wereld op zich waarin, zodra alle appartementen betrokken zijn, allerlei maatschappelijke processen in werking treden, processen die leiden tot een totale onttakeling van het gebouw. De lezer beleeft dit alles mee door de ogen van drie personen, die elk een 'klasse' en tevens een gedeelte van het gebouw vertegenwoordigen. Uit de onderlaag is dat Richard Wilder, een tv-cameraman die geobsedeerd wordt door de gedachte naar de bovenste woonlaag op te klimmen. Van de bovenlaag is het de architect Arnold Royal, die zich verwant voelt met de meeuwen op het dak. De middenlaag wordt vertegenwoordigd door de arts Robert Laing één van de weinigen die uiteindelijk het spoor vindt voor een nieuw leven.

zoeken in:
5,0
Boeiend boek. Erg fascinerend hoe het leven in de "Torenflat" van dag tot dag verwilderd. Origineel verhaal!

avatar van liv2
Wordt heruitgegeven in vertaling door Lebowski.

Verwacht: 15 juni 2017

avatar van eRCee
Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de recente verfilming.

avatar van Insignificance
5,0
Nette mensen. Gemak. Luxe. Openingszin:

Later, toen hij op zijn balkon van de hond zat te eten, liet dokter Robert Laing zijn gedachten gaan over de ongewone gebeurtenissen, die de afgelopen drie maanden in de reusachtige torenflat waren voorgevallen.

Verkocht.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:35 uur

geplaatst: vandaag om 16:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.