menu

The Keepsake - Tess Gerritsen (2008)

Alternatieve titel: Het Aandenken

mijn stem
3,83 (44)
44 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Ballantine Books, New York (Verenigde Staten)

Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek in feite een modern moordslachtoffer is. Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…

zoeken in:
avatar van AmazingPP
4,5
De laatste van Gerittsen en weer flikt ze het om een retespannend boek af te leveren! Het duurt echter wat langer voordat je geheel in het verhaal zit, maar zo halverwege het boek kon ik het boek niet meer wegleggen! Een erg (naar dat ik weet) originele thriller, want wat er nu weer gebeurt heb ik nog nooit ergens anders gelezen. (Jullie mogen me corrigeren, hoor... ) Ik zit nu dichtbij de ontknoping, maar geef het boek toch alvast mijn waardering, omdat ik er al zo van genoten heb. Morgen lees ik het uit, terwijl ik gisteren begonnen ben! Gerittsen behoort absoluut tot de top, wat mij betreft!
4,5 *

4,0
Alweer kan ik niet anders dan hier een zeer goed punt voor geven. Het hele mummieverhaal kon me de eerste pagina's niet zo boeien, en voor je er erg in hebt kan je al niet meer stoppen met lezen.
Het enige wat ik vind is dat het mummieficeren etc een beetje in het niet valt als de ontknoping en dader bekend worden, terwijl dit eerst juist het hoofdonderwerp was.

avatar van Dee-e
5,0
Ondanks dat mummies e.d. niet echt mijn onderwerp zijn, heb ik toch genoten van het verhaal. Het zat - zoals gewoonlijk bij Tess Gerritsen - weer erg goed in elkaar en ook de personages waren weer erg levendig. In dit deel had ik het erg te doen met Frost, ik ben erg benieuwd hoe het verder afloopt met zijn lijn. Het stille meisje zal dan ook niet lang op zich laten wachten, gok ik!

4,0
Geweldig boek!
Zeer pakkend verhaal.
Al vond ik het einde ineens heel veel worden...

maar zeker aanrader!!!
4*

avatar van enbedankt
3,0
Kwam bij mij zeer traag op gang maar uiteindelijk met de leuke plots toch een boek wat je dan niet meer weglegt. Maar heb hier toch bijna 2 maanden over gedaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:58 uur

geplaatst: vandaag om 09:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.