menu

Erinnerungen an die Zukunft: Ungelöste Rätsel der Vergangenheit - Erich von Däniken (1968)

Alternatieve titel: Waren de Goden Kosmonauten?

mijn stem
2,42 (13)
13 stemmen

Duits
Esoterisch

222 pagina's
Eerste druk: Econ, Düsseldorf (West-Duitsland)

In een boeiend relaas toont Von Däniken aan dat de aarde in het verre verleden bezoek uit de ruimte gehad heeft en dat deze kosmonauten verschillende culturen sterk beïnvloed hebben. Er zijn nog sporen van lanceerplaatsen; er zijn afbeeldingen in grotten en op stenen tafels; er zijn mythen en sagen over deze 'goden', en hun afstammelingen, de halfgoden, enzovoort. Er zijn beschrijvingen in de bijbel (o.a. Ezechiël I en waar sprake is van Mozes' Ark des Verbonds), in de Mahabharata en in het Gilgamesh epos. Er zijn gebouwen of ruïnes, waarvan de bouw alleen maar mogelijk was als deze 'primitieve culturen' over andere hulpmiddelen dan alleen maar bijlen, hamers, touwen en mankracht beschikten, en er zijn sporen die er op wijzen dat al eerder atoomexplosies op aarde hebben plaatsgehad. Er zijn duizenden jaren oude zeekaarten, waar niet alleen Amerika maar ook de bergen van de Zuidpool onder de ijskap op staan.

zoeken in:
avatar van mjk87
4,0
Zeer interessant werk, waarin één ding duidelijk is: niets heeft slechts één uitleg, en religie is dus inderdaad geloof.
Mijn toenmalig docent aardrijkskunde (iemand die elke zondag braaf in de kerkbankjes plaatsneemt) gaf dit boek als tip. Aangezien mijn achting nogal hoog was (en is) voor hem heb ik het boek maar eens gelezen. Geen literair meesterwerk, maar des te meer een interessante uiteenzetting of religie, aardtekens en E.T.
Von Däniken geeft allereerst een leuk voorbeeld als wij aardbwoners op een andere primitieve planeet zouden komen, hoe men naar ons keek. Dan draait hij het om, die Aliens komen bij ons, wat dan. Hij geeft voorbeelden van onmogelijke bouwwerken, culturele verspreiding over de wereld en verhalen over atlantis. Ook vele verhalen uit de Koran, Bijbel en andere heilige geschriften noemt hij. Sommige lijken op elkaar (elke cultuur kent de zondvloed-->atlantis--> versneld smelten van poolkappen door kanteling aarde etc.) en veel andere verhalen kan hij ook uitleggen als je uitgaat van ruimtereizigers die ons bezocht hebben. Zelfs in het Oude Testament is dat op heel veel plaatsen aan te duiden.
Het is erg boeiend en ook duidelijk en helder. Of de man gelijk heeft is niet te zeggen, maar tot er geen bewijzen zijn heeft hij niet meer ongelijk dan de Bijbel.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:11 uur

geplaatst: vandaag om 18:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.