menu

City of Thieves - David Benioff (2008)

Alternatieve titel: Stad der Dieven

mijn stem
4,00 (33)
33 stemmen

Engels
Psychologisch

272 pagina's
Eerste druk: Viking, New York (Verenigde Staten)

Leningrad, 1942. Ten tijde van de belegering wachten twee jonge mannen in een koude kerker op hun executie. Ze zouden niet méér kunnen verschillen: de zeventienjarige Lev Beniov, een verlegen, dromerige jood, zoon van een beroemde dichter en zelf een uitmuntend schaker, en de negentienjarige Kolya, een opgewekte, charismatische deserteur uit het Rode Leger, een ladykiller en verteller van sterke verhalen. Terwijl de stad verhongert, geeft een vooraanstaande kolonel de mannen de opdracht binnen vijf dagen een dozijn eieren te vinden voor de bruidstaart van zijn dochter. Als ze hierin slagen, zijn ze vrij en ontvangen ze als bonus een flinke voorraad voedselbonnen. Een banale, maar onmogelijke opdracht, gezien de omstandigheden. In hartje winter beginnen Lev en Kolya een barre zoektocht door de verlaten starten van de stad naar het verwoeste land achter de Duitse linies - een gruwelijke, angstaanjagende reis. Ze moeten vraatzuchtige kannibalen zien te ontlopen, komen terecht in een kazerne vol courtisanes en sluiten zich aan bij een bende partizanen, om te eindigen in het hol van de leeuw, waar een spelletje schaak hun verdere lot zal uitwijzen.

zoeken in:

4,0
ja, best goed !

heb me wel vermaakt met dit boek. Leest goed weg en ergens geeft het ook wel een les voor iedereen

avatar van Slainte_Mhath
5,0
Dit boek heeft me de laatste dagen behoorlijk opgezogen.

Wederom een prachtig verhaal over vriendschap in extreme omstandigheden.
Alle ingrediënten aanwezig. Leest als een trein, boeit ongelofelijk.

Los van dit alles, veel respect voor de relatief jonge auteur die Rusland tijdens WOII zeer gedetailleerd weergeeft. Te meer gezien de inleiding.

Prachtboek en aanrader voor......iedereen!

Spr77
Vlot en goed geschreven geschiedenis van twee Russische jongemannen, die om een veroordeling te ontlopen een opdracht moeten vervullen en daardoor in allerlei gevaarlijke situaties terechtkomen, eerst in het door de Duitse omsingeling verhongerende Leningrad (Sint-Petersburg) en ten slotte in het door de Duitsers bezette gebied.

avatar van liv2
4,5
Bloedstollende trip van twee mensen die tegen wil en dank op mekaar zijn aangewezen in een stad die kreunt onder uithongering. De gejaagdheid van die twee mensen ervaar je aan de lijve, ren voor je leven, bevries je geest bij de meest walgelijke toestanden en ren dan verder. Adrenaline is hier het woord, en vriendschap, vooral dat.

avatar van Abubakari
4,0
Zeer zeker een prima boek. Heeft van alles, van humor tot oorlogsgruwelen, maar vooral vriendschap en een bizar avontuur. Er gebeurt veel, het tempo ligt hoog en de kou, de honger, de dreiging en de dood reizen het hele boek mee met de bijdehante Kolya met zijn vlotte babbel en de geremde Lev die met zichzelf in zijn maag zit. Avonturenroman annex schelmenroman die leest als een slee die van een besneeuwde berg glijdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:06 uur

geplaatst: vandaag om 13:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.