menu

The Story of Edgar Sawtelle - David Wroblewski (2008)

Alternatieve titels: De Stilte van Edgar Sawtelle | Het Verhaal van Edgar Sawtelle

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Engels
Sociaal

576 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

De doofstom geboren Edgar Sawtelle leidt een idyllisch leven op de boerderij van zijn ouders, in het afgelegen noorden van Wisconsin. Generaties lang hebben de Sawtelles een fictief hondenras gefokt en grootgebracht, onder wie Almondine, Edgars vriend voor het leven. Als Edgars oom Claude plots op de boerderij komt wonen, neemt het leven van Edgar een andere wending. Wanneer zijn vader komt te overlijden en Claude het leven op de boerderij overneemt, ziet Edgar zich gedwongen terug te trekken in de wildernis van Wisconsin, gevolgd door drie van de honden.

zoeken in:
2,0
Het boek is als een schilderij waarbij iedere penceelstreek het beeld completer maakt. Heel mooi geschreven. Denk dat hier een schrijver in de dop zit.

Het mist in dit echter, naar mij idee, aan een strak in elkaar gestoken plot. Wanneer je de recenties op het boek leest, kan je opmaken dat het boek JUIST een sterk in elkaar verweven plot. Daarom is het ook een beetje een tegenvaller.

Het punt waarop me dit begon te irriteren was toen Edgar binnen 1 pagina ineens naar huis terugkeerde.

Tot slot vond ik dat de schrijver vaak te vaag bleef en je als lezer niet echt wist waar je in het verhaal staat. Zoals het moment dat Edgar zijn vader dood vond. Later wordt het dan uiteindelijk wel duidelijk. Het maakt het geheel op dat moment wat moeilijker leesbaar. Ik begrijp dat de vaagheid werd gebruikt om de psychische staat van Edgar mee te kleuren. Vind het echter een tekortkoming van de schrijver om dat met vaagheid te doen in plaats van duidelijk uitgeschreven alineas.

jofrath
Het is een mooi boek, maar....
Net als Mementos75 al schrijft; het boek heeft heel goede recensies en dus verwacht je er veel van. Maar het boek voldoet niet aan die hoge verwachtingen.
Het is een goed verhaal, maar het verhaal mist op bepaalde momenten vaart. De aanloop naar het eigenlijke verhaal is iets te lang, dan wordt het een aantal hoofdstukken lekker spannend, maar aan het eind verliest het verhaal weer vaart.
Waar dan wel weer vaart in zit, maar wat het zeer onwaarschijnlijk maakt, is het moment dat Edgar besluit om naar huis te gaan.
Hij heeft lang rondgezworven met de honden en kon doordat hij besloten had door het bos te gaan geen grote afstanden afleggen, maar dan is hij opeens razendsnel thuis.
Het verhaal eindigt niet zoals je zou verwachten en dat is dan wel weer heerlijk verrassend.
Kortom het verhaal heeft een goed plot, maar het schort hier en daar aan de verhaalopbouw.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:23 uur

geplaatst: vandaag om 07:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.