menu

The Stand - Stephen King (1978)

Alternatieve titel: De Beproeving

mijn stem
4,28 (315)
315 stemmen

Engels
Thriller / Toekomst

1168 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Captain Tripps, een door Amerikaanse wetenschappers ontwikkeld dodelijk virus, roeit de mensheid uit. Slechts enkele mensen weten de epidemie te overleven. In hun slaap krijgen ze visioenen van de oude lieve Mother Abigail Freemantle en de gluiperige Randall Flagg. De overlevenden moeten een keuze maken: goed of kwaad.

zoeken in:
4,5
Mijn favoriete King. Geweldige beschrijvingen van een apocalyptische wereld. Heerlijke details van overlevenden en leuk om te zien hoe de wereld zich vervolgens weer opbouwt. Alleen de ontknoping was niet echt fantastisch.

4,5*

4,0
het vreemde is ook, dat King van zoiets engs ook iets bijna aantrekkelijks kan maken. Je gaat je toch onwillekeurig afvragen hoe dat is, zonder iets of iemand door een lege wereld heentrekken.

4,0
haakje schreef:
het vreemde is ook, dat King van zoiets engs ook iets bijna aantrekkelijks kan maken. Je gaat je toch onwillekeurig afvragen hoe dat is, zonder iets of iemand door een lege wereld heentrekken.


Haha, ik had juist het tegenovergestelde
Het 'alleen op de wereld' gegeven vond ik altijd op een vreemde manier aantrekkelijk, "wat zou je doen?" Maar King weet het zo rauw, realistisch neer te zetten, dat ik mij al gauw bedacht. Denk hierbij onder andere aan de afschuwelijke operatie.

Verder een groots epos van King, een prachtig apocalyptisch verhaal.

Kings meesterwerk. 5*

avatar van Boek Pegasus
5,0
Dit moet zowat het dikste boek zijn dat ik gelezen heb. En meteen ook het beste van Stephen King. Het idee lijkt simpel: strijd tussen goed en kwaad na een apocalypse, maar het is meesterlijk uitgewerkt door de master of Horror. Enorm sterk.

4,5
Een volwaardig alternatief is geschreven door Robert Mccammon met de al even dikke turf "Swan Song", waarbij het uitgangspunt de koude oorlog is. Het verschil met The Stand zit hem in het feit dat de wereld wel is aangetast....

Voor wie dit soort boeken graag heeft raad ik zeker ook I Am Legend aan...see 4 urself

4,5
Het idee sprak me wel alleen. Het aantrekkelijke en beangstigende aan bijna alleen te zijn op de wereld. Zeker het hoogtepunt van boeken bij King alleen was het wat te lang en kon het verhaal ook wel in 700 pagina's verteld worden. 4.5*

Jimmy009 schreef:
alleen was het wat te lang en kon het verhaal ook wel in 700 pagina's verteld worden. 4.5*


Dat is het ook. Dit is een extended version. In het voorwoord legt King uit hoe dat komt.

avatar van james_cameron
5,0
Ik vond juist de extended edition veel beter dan de originele, ingekorte versie. Meer plot, meer diepgang en meer spanning en spektakel. Een dergelijk fantastisch boek als dit kan me niet dik genoeg zijn. Fans van eind-van-de-wereld verhalen moeten ook eens Swan Song van Robert R. McCammon proberen- wat mij betreft nog beter dan The Stand.

5,0
Het boek der boeken. Dit is echt het beste boek at ik ooit gelezen heb. Je leeft zo ontzettend mee met de personages dat het bijna angstaanjagend wordt. Zelden een passage gelezen die je zó bij de keel grijpt als de tocht door de tunnel van Larry.

De volle 5*!

Gajarigon
1168 pagina's? Dikke turf?

Ik heb hem hier liggen, en het is "amper" 520 pagina's, en het zijn kleine pagina's met een normale tekengrootte.

4,5
Gajarigon schreef:
1168 pagina's? Dikke turf?

Ik heb hem hier liggen, en het is "amper" 520 pagina's, en het zijn kleine pagina's met een normale tekengrootte.


Er zijn verschillende versie van dit boek: zowel ingekorte als onverkorte versies. Heb jij toevallig een ingekorte versie?

Gajarigon
aegron schreef:
(quote)


Er zijn verschillende versie van dit boek: zowel ingekorte als onverkorte versies. Heb jij toevallig een ingekorte versie?


Er staat niets van vermeld , maar er zijn wel erg véél personages die er 'plotsklaps' bijkomen, dus het zou best wel kunnen. Nu ik er zo over nadenk is het eigenlijk de enige logische verklaring.

Spijtig wel.

avatar van s0njaa
5,0
Serieusss...

Het beste, aangrijpendste boek dat ik ooit heb gelezen??
Serieus 5 sterren waard

Is er hier iemand die eerst de kortere versie heb gelezen en daarna de uitgebreide versie??

Ik ben namelijk zo benieuwd wat er weggelaten is..

Please zou je me dat willen vertelllen in een privee berichtjee??

5,0
Heb de "dikke" versie gelezen.

Schitterend boek (understatement) zal me altijd bijblijven! Ik vond het zo jammer dat hij niet nóg dikker was.

5!

avatar van Nielzke
4,5
Prachtig en meeslepend boek van King. King is en blijft de King met dit boek!!

avatar van PeterW
3,0
PeterW (crew)
s0njaa schreef:
Serieusss...

Het beste, aangrijpendste boek dat ik ooit heb gelezen??
Serieus 5 sterren waard

Is er hier iemand die eerst de kortere versie heb gelezen en daarna de uitgebreide versie??

Ik ben namelijk zo benieuwd wat er weggelaten is..

Please zou je me dat willen vertelllen in een privee berichtjee??


Er is niks weggelaten. De 'langere' versie is later gekomen, maar ik geloof dat alleen het einde wat veranderd is.

4,0
Er is wel wat meer veranderd dan enkel het einde.

The novel was re-released as The Stand: The Complete & Uncut Edition in 1990. King restored some text originally cut for brevity, added and revised sections, changed the setting of the novel from 1980 to 1990, and updated a few pop culture references accordingly.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Stand


Bovendien zijn er ruim 400 pagina's aan de 'extended' versie toegevoegd, dus ook dit wijst er op dat er tevens tussendoor diverse aanvullingen zijn. Welke scenes dit precies zijn? Geen idee, ik heb enkel de verlengde editie gelezen. Maar google een beetje, en je vindt het zo.

5,0
Wat een fantastisch verhaal! Op een gegeven moment wanneer alle groepen binnendruppelen bij Moeder Abigail vind ik dat er teveel nieuwe personages worden geïntroduceerd, vooral omdat in het begin van het boek de personages juist zo erg werden uitgediept. Toch vond ik het niet heel erg vervelend toen ik verder las.

En in de eerste twee-/driehonderd pagina's zat ik zo erg in het boek dat ik even opschrok wanneer iemand uit mijn omgeving opeens begon te hoesten.

5 sterren, ondanks het eerst genoemde puntje.

avatar van metalfist
4,5
Randall Flagg? Komt die ook niet in de Dark Towers?

avatar van Dexter
4,5
Ja, en uit Eye of the Dragon.
Er zitten veel meer verwijzingen naar Kings ander werk in The Dark Tower - serie. Zie hier

Tom Cullen
ik ben eigenlijk pas sinds kort King boeken aan het lezen en dit is toch wel het beste boek tot nu toe, je kan aan mijn naam wel zien wie mijn favorite personage is ik heb laatst ook de film/mini-serie gezien die was redelijk goed maar die komt natuurlijk nooit in de buurt van het boek.

Zojuist op de kop getikt bij de V & D. Kon het niet laten voor die schamele 12,50. Leuk en origineel voorwoord van King overigens.

Zal zodra ik het boek uit heb(wat een poos zal duren naar waarschijnlijkheid) mijn mening posten.

avatar van LDeVries
4,5
erg goed boek van The King, ik vond voorral Randall Flagg wel cool. ik vond wel dat hoe verder het boek vordert dat er toch te veel personages in voorkomen en soms moet je echt nadenken wie die persoon ook alweer was. maar ik vondt het toch een goed boek.

4*

avatar van wiehoe
5,0
Gisteren dit boek voor het eerst uitgelezen. Een geweldig verhaal. Makkelijk door te lezen en je kan echt met de characters meeleven. Het boek deed me veel aan de serie Lost denken.

5*

5,0
Misschien wel het beste boek van King. Ongelofelijk mooie karakterbeschrijvingen, spannend verhaal en een heerlijke bad guy. Een typisch King boek dus, maar wel één van de beste.

5,0
één van de beste boeken van King. De opbouw, de personages, het verhaal...alles is gewoonweg goed geschreven. De film zelf was ook goed ( alleen kwam dat Amerikaans geloof er te vaak in voor ).
Ook leuk om eens na te denken wat er zou gebeuren als iedereen bijna uitgestorven is. Geen commentaar.
5*

R-izz
Adembenemend.... echt ongelooflijk goed. Heb haast nog nooit zo erg van een boek genoten als dit boek, wat een verhaal en personages, jammer dat hij geen inkt had voor nog eens 1000 bladzijdes!

avatar van AmazingPP
5,0
King's beste. Geloof me, ik heb ze allemaal. De laatste tijd vind ik hem niet zo goed meer. Al zijn laatste boeken konden me totaal niet boeien. Dit boek echter kon ik niet weg leggen. Ontzettend meeslepend geschreven, erg knap. Waarom ze dit geen literatuur noemen...?? Want dat is het wel degelijk. 5 *

StephenKingfan
Ik weet niet welke versie ik heb. Het is een poema pocket met 1229 blz. In het voorwoord vertelt hij dat deze aangepast is en zijn bericht is uit '89 en het voorwoord is in 2 delen: voordat u het boek koopt en lezen na aankoop. Er staat op de voorkant niets als: complete and uncut. Kan iemand mij helpen???????

Gast
geplaatst: vandaag om 13:36 uur

geplaatst: vandaag om 13:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.