menu

De la Terre à la Lune - Jules Verne (1865)

Alternatieve titels: Van de Aarde naar de Maan | De Reis naar de Maan | De Reis naar de Maan in 28 Dagen en 12 Uren

mijn stem
3,31 (26)
26 stemmen

Frans
Avontuur / Sciencefiction

270 pagina's
Eerste druk: Magasin d'Education et de Récréation (periodiek), Parijs (Frankrijk)

De Gun-Club te Baltimore in de Verenigde Staten heeft het idee opgevat iets speciaals te organiseren wegens gebrek aan iets spannends in het oorlogsloze tijdsperk. De voorzitter van de club heeft een groots plan bedacht: het met een gigantisch kanon naar de maan schieten van een levensgroot projectiel. Dit idee slaat zo in dat snel met de uitvoer er van wordt begonnen. De bekendheid van het idee is zo groot, dat de club een telegram krijgt van een persoon uit Frankrijk. Deze persoon stelt voor om in het projectiel mee te reizen naar de maan. Uiteindelijk vertrekken naast deze Fransman ook de voorzitter van de club en een natuurkundige richting de maan.

zoeken in:
2,0
Leuk idee en de 1e helft leest redelijk goed weg, maar het 2e deel verzandt in veel te veel wiskundige hoogstandjes en beschrijvingen van het maanlandschap. Het einde viel ook wat tegen, een somber open einde had beter gepast, vooral in contrast tot al het 'wij mensen kunnen alles wat we willen' gedoe in het hele boek.

avatar van manonvandebron
4,0
Een eeuw voordat het in werkelijkheid gebeurde, schreef Jules Verne al over een reis naar de maan. Het is echt science fiction in de zin dat het wetenschappelijke gedeelte veel ruimte krijgt. Sommige opvattingen zijn achterhaald, zoals de mogelijkheid van zuurstof of zelfs leven op de maan, maar het idee om een bemande raket af te schieten was visionair. Dit gedeelte draait vooral om de planning. Het vervolg Autour de la lune gaat over de eigenlijke reis. Het loont de moeite om ze allebei te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:26 uur

geplaatst: vandaag om 14:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.