menu

Cities of the Red Night - William S. Burroughs (1981)

Alternatieve titel: Steden van de Rode Nacht

mijn stem
4,60 (5)
5 stemmen

Engels
Sciencefiction / Psychologisch

332 pagina's
Eerste druk: Viking Press, New York (Verenigde Staten)

Terwijl jonge mannen strijden tegen een kwaadaardig rijk van ijverige mutanten, wordt de bevolking in dit moderne inferno gekweld door de epidemie van een radioactief virus. Plotselinge veranderingen van tijd en ruimte in het plot maken het interpreteren van de handelingen in deze toch al complexe roman er niet gemakkelijker op.

zoeken in:
avatar van centurion81
Wel apart, ik vind de laatste zin van de plotomschrijving meer een mening van iemand.

5,0
Door dit boek snap ik eindelijk het genie van William S. Burroughs Was me na Naked Lunch eerlijk gezegd nog niet 100% duidelijk, dat was een goed geschreven boek met overtuigende (en walgelijke) koortsdroombeelden, maar het totale gebrek aan structuur stak me op den duur wat tegen.

Cities of the Red Night is qua fantasie van de schrijver net zo walgelijk en fascinerend (misschien nog net iets walgelijker en fascinerender, zelfs), maar Burroughs is hier een stuk ervarener, en biedt zijn lezers dit keer wel enig houvast door toch iets of wat een lijn in het verhaal aan te brengen. Dat die lijn vooral gebruikt wordt om met de voeten van de lezer te spelen, hem/haar steeds op het verkeerde been te zetten en te verwonderen, dat maakt het alleen maar extra leuk. Niet te veel proberen alles logisch te verklaren en je gewoon laten meevoeren in deze vieze achtbaanrit door tijd en ruimte, zou ik zeggen. Meesterwerk.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:04 uur

geplaatst: vandaag om 11:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.