menu

Deal Breaker - Harlan Coben (1995)

Alternatieve titels: Vals Spel | Myron Bolitar #01

mijn stem
4,00 (36)
36 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Dell, New York (Verenigde Staten)

Christian Steele krijgt een telefoontje van een voormalige vriendin. Iedereen denkt dat ze overleden is. Myron probeert dit mysterie te ontrafelen en stuit op een tragische familiegeschiedenis, het geheim van een vrouw en de leugens van een man. Hij loopt aan tegen de duistere kanten van zijn beroep, waar imago en talent iemand rijk kunnen maken, maar waar de waarheid gevaarlijk blijkt te zijn.

zoeken in:
avatar van AmazingPP
5,0
De zoveelste topper van Coben die ik heb gelezen, echter wel mijn kennismaking met Myron Bolitar, het vaste personage van Coben. Dit is het eerste boek met Bolitar erin en verscheen nooit eerder in Nederlandse vertaling, maar nu is het er! En wat een goed boek is dit! Ik kon het werkeijk niet weg leggen, ik moest maar 1 ding: LEZEN!! Coben schrijft met veel vaart en humor zijn thrillers en hier overheerst soms de humor, maar dat maakt het boek juist leuker en niet minder spannend. Er komen net genoeg personages in voor om het allemaal duidelijk te houden en Coben houdt de spanning tot het laatste hoofdstuk er in! Geweldig, kan niet anders zeggen en daarom dan ook 5 dikverdiende sterren!!

avatar van B. Ruth
4,0
Even was ik bang dat de dood gewaande geliefde weer eens van stal gehaald werd zoals vaker in zijn boeken. “Gelukkig” is deze echt dood.
Al riekt het thema er weer naar.
Deze man schrijft zo vlot dat het lezen van zijn boeken niet meer dan een paar dagen kost, zo meeslepend.
Erg leuk is het personage Win, hoewel ook hier weer het personage van de harde vriend van stal gehaald is.
Al met al zeer vermakelijk om te lezen.

avatar van Poebie
4,5
Stom.... begonnen met het "laatste" boek van Harlan: "Ik mis je" en daardoor nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Harlan. Dat was even wennen en slikken. Daardoor viel het begin van het boek wat "rauw" op mijn dak.

Na het lezen van een aantal hoofdstukken begint de humor (wel mijn soort humor) door te sijpelen en moet ik het boek een aantal keer wegleggen om de tranen uit mijn ogen te vegen. Ik zag de scenes al volledig voor me, zeker de scene dat Myron Win wakker belt. Heerlijke droge (mannen)humor.

Dit eerste deel uit de Myron Bolitar serie heeft mij zeker geraakt en de andere uit deze serie gaan zeker volgen. Verhaal is anders dan die van "Ik mis je", maar de schrijfstijl van Harlan en de wijze waarop alles bij elkaar komt, is ook in dit boek weer grandioos gedaan. Een echte aanrader.

3,0
Voor de afwisseling ben ik ook maar eens een thriller gaan lezen. Dit is zowat mijn introductie in dit genre, want de enige thriller die ik hiervoor heb gelezen is een boek van Robotham.

Hoewel dit boek mij beter beviel van die van Robotham, kan ik me zeker niet vinden in de lovende kritieken hierboven. Er zat inderdaad veel vaart in, maar nooit had ik het idee dat 'het' (lastig schrijven zonder dingen te verklappen) al begonnen was. En dan op de laatste drie bladzijdes de clou, die overigens vrij vergezocht is. Met name dat laatste punt liet mij toch wel bitter achter. Daarnaast vond ik het jammer dat het daarbij eindigde. De ontwikkeling van een personage is juist wat boeken lezen zo mooi maakt, en dat was hier wel vrij minimaal.

Mijn vrouw zegt dat ik dan maar aan Rosenfeldt moet beginnen. Misschien volg ik dat advies wel op, want Coben voldoet in ieder geval niet.

***/*****

avatar van Insignificance
3,0
Wilde wereld, die van Myron Bolitar. Ik ken ze niet, dit soort karakters. Of eigenlijk wel. Typetjes uit films van bijvoorbeeld Guy Ritchie, dat soort figuren. En daar is niks mis mee. Ik ben dol op Guy Ritchie films en zijn soort personages. Opgeblazen bende, van kleurrijk tot eccentriek en dat in een verhaal waarvoor zo ongeveer hetzelfde geldt, geserveerd met een gezonde dosis bravado en een ferme dosis sarcasme.

Dat laatste, daar hou ik normaal gesproken ook erg van, maar is hier toch echt iets te veel van het goede. Niet elke dialoog hoeft een verbale por in de maag te hebben, niet elk gesprek een dodelijke one-liner. Beetje meer doseren graag, Harlan. En hoe het allemaal uitpakt; best teleurstellend. Geen knaller derhalve, maar er zit voldoende in om me t.z.t. aan het volgende deel te wagen. Myron is nog niet van me af.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:14 uur

geplaatst: vandaag om 15:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.