menu

Das Erlkönig-Manöver - Robert Löhr (2007)

Alternatieve titel: Elfenkoning-manoeuvre

mijn stem
3,50 (4)
4 stemmen

Duits
Historisch

318 pagina's
Eerste druk: Piper, München (Duitsland)

Op een februarimorgen van het jaar 1805 wordt de geheimraad Johann Wolfgang von Goethe op het hertogelijk paleis van Weimar ontboden. Daar krijgt hij van Carl August te horen dat deze hem aan het hoofd van een geheime missie wil stellen, die de opdracht heeft de ware koning van Frankrijk te bevrijden uit handen van niemand minder dan... Napoleon. Daarvoor zal hij de Rijn moeten oversteken naar het door de Fransen bezette Mainz. Niet lang daarna vaart onder dekking van de duisternis een bont gezelschap de rivier over. Goethe heeft zich kunnen verzekeren van het gezelschap van zijn goede vriend Friedrich Schiller en ook de wetenschapper en globetrotter Alexander von Humboldt is van de partij. Naast hen maken het jonge liefdespaar Achim von Arnim en Bettine Brentano en de jonge, onbesuisde toneeldichter Heinrich von Kleist deel uit van dit gemêleerde groepje. Al snel moeten Goethe en de zijnen constateren dat de opdracht toch lastiger is dan voorzien. Zo zien ze zich niet alleen gedwongen de bonapartisten het hoofd te bieden - ook de royalisten en de romantici zetten hen de voet dwars. De missie ontaardt in een dodelijke jachtpartij dwars door Duitsland tot diep in de schoot van het Kyffhäuser-gebergte...

zoeken in:
avatar van Pythia
3,5
Het zou echt gebeurd kúnnen zijn: een paar beroemde Duitse dichters die proberen de dauphin te bevrijden uit handen van Napoleon. Goethe en Schiller in een café-gevecht of bakkeleiend met Franse soldaten is niet wat je je van hen voorstelt. Het is natuurlijk helemaal verzonnen, maar tijd en plaats kloppen wel en zijn interessant.
Het is een tamelijk spannend jongensboek. Niets minder, maar ook niets meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:12 uur

geplaatst: vandaag om 08:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.