menu

De Verbouwing - Saskia Noort (2009)

mijn stem
3,07 (53)
53 stemmen

Nederlands
Thriller

276 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een 'groene' aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanige positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

zoeken in:
5,0
Zeer goede en boeiende thiller, de beste van Saskia Noort tot nu toe. Ik heb hem in 2 dagen uitgelezen, ik "moest" hem gewoon af en toe wegleggen anders was het zonde dat hij al zo snel uit was.

avatar van Wenniie
2,5
Het boek viel mij wel een beetje tegen.
Het was niet echt een thriller vond ik.
Heb wel betere boeken gelezen, maar het las makkelijk ik had hem vrij snel uit.

1,5
De boeken van Saskia Noort lezen altijd leker weg. En daarmee is bij dit boek alles gezegd. Ik had bij 'De Verbouwing' nog een spletterend plot verwacht, maar die bleef uit. Een abslote tegenvaller dus en duidelijk de slechtste uit de reeks. Vraag me af wie er allemaal heeft liggen slapen bij de uitgeverij, naast Saskia zelf uiteraard.

hinie
Waar Noort in haar eerder boeken niet schuwt om bedscenes mooi te verwoorden, leek het mij in deze ,dat ze het koste wat kost wilde vermijden. Jammer. Verder vond ik het allemaal wat magertjes. Hoop niet dat ze dit gaat voort zetten, want haar boeken worden steeds minder.

Vlas
Aardig boek. Het leest als een trein, is met gevoel voor humor geschreven en de hoofdpersoon heeft lekker veel zelfspot. Het verhaal is echter niet bijzonder; geen onverwachte wendingen of gewaagde personages, met standaard puberzoon Tom als dieptepunt.

3*

avatar van Antina
3,0
Toch wel het minst leuke&spannende boek dat ik gelezen heb van Saskia Noort.. Jammer! Van begin af aan kan je al raden wat er gaat gebeuren en wil je tegen Mathilde zeggen 'niet doen!'. Maar je weet dat ze het wel gaat doen en dat daar problemen van gaan komen. Geen verrassende problemen, geen spannende ontwikkelingen, geen bijzonderheden. Het boek leest wel fijn weg, daarom toch nog 3 sterren, maar qua verhaal vond ik 'de verbouwing' toch teleurstellend. Ik had er meer van verwacht!

2,5
Vond deze absoluut minder dan de andere boeken van haar, beetje van de hak op de tak en het verhaal pakte me niet zo. Mn verwachting was misschien iets te hoog door de andere boeken van haar.

Vlas
Later heb ik nog Terug naar de kust gelezen, en kwam ik er achter dat De verbouwing in feite hetzelfde boek is: vermoeide moeder heeft een depressieve man en (financiele) problemen. Ze zoekt hulp bij de verkeerde persoon en alles dreigt fout te gaan, maar komt uiteindelijk op niet helemaal realistische wijze toch nog goed.
-1*

avatar van psyche
2,0
psyche (crew)
Vlas schreef:
maar komt uiteindelijk op niet helemaal realistische wijze toch nog goed.


Ik vind de boeken van Saskia Noort makkelijk leesbaar en daarom tussendoortjes of vakantieboeken.
Het is niet dat Saskia Noort niet kan schrijven maar ditmaal lijkt het afgeraffeld en bovendien, erger, te expliciet en weinig aan de verbeelding overlatend. Daarbij vind ik de personages clichés van zichzelf en soms geforceerd; bijvoorbeeld het taalgebruik bij gedachtengang zoon.
Het slot spant wat betreft ongeloofwaardigheid de kroon.
2,0 *

avatar van Snuifdoos
Hier binnenkort maar eens aan beginnen.

Volgens mij weet zij wel van paginavullende spankings.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:58 uur

geplaatst: vandaag om 16:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.