menu

The Secret Agent: A Simple Tale - Joseph Conrad (1907)

Alternatieve titels: De Geheim Agent | De Geheime Agent

mijn stem
3,47 (18)
18 stemmen

Engels
Spionage / Politiek

331 pagina's
Eerste druk: Methuen, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Londen, eind negentiende eeuw: Adolf Verloc is een dubbelspion die zowel voor de Britse als de Russische regering werkt en zich voordoet als een anarchistische beweging in Soho, London. Als zijn oversten hem opdragen de anarchisten te verraden en het Greenwich-observatorium op te blazen, schuift hij de job door naar zijn zwager. Als die bij de explosie dodelijk getroffen wordt, brengt Verloc zichzelf en zijn familie in groot gevaar.

zoeken in:
3,0
Geniaal boek, de rimboe word naar de stad verplaatst. Lafheid en chaos heersen. Heerlijk!

avatar van argus
5,0
Waarschijnlijk één van de beste en onderhoudendste boeken die ik ooit gelezen heb.

avatar van eRCee
3,0
Onderhoudend inderdaad. Sterkste punt is de precisie waarmee Joseph Conrad zijn personages uittekent. Ik ben niet iemand die in beelden leest maar hier had elk personage voor mij toch een zeer duidelijk uiterlijk. Het verhaal is aardig, soms spannend, maar ook niet meer dan dat. Uiteindelijk kan het boek zich bij lange na niet meten met de intensiteit van Hart der Duisternis.

Mintra
Aan de ene kant vond ik het een goed boek waarin uitgebreid wordt beschreven wat en hoe, maar toch 'te' langdradig op sommige punten. Het eindeloos doorkauwen irriteerde mij op het einde wel. Ook vond ik het redelijk voorspelbaar.

avatar van Raspoetin
3,5
Op aanraden van een vriend, die er nogal enthousiast over was, na de jaarwisseling gelezen. Eigenlijk wat eerder door andere lezers al was aangegeven; goed geschreven werk, maar het verhaal had wel wat spannender gemogen. Ik wil beslist eens zijn 'magnus opus' Hart der Duisternis eens proberen.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:00 uur

geplaatst: vandaag om 02:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.