menu

Willem Holleeder - John van den Heuvel en Bert Huisjes (2008)

Alternatieve titel: Tijdperk Willem Holleeder

mijn stem
3,44 (8)
8 stemmen

Nederlands
Waargebeurd

239 pagina's
Eerste druk: Dutch Filmworks, Amsterdam (Nederland)

Als tiener weet Willem Holleeder al waar Abraham de mosterd haalt. In de jaren zeventig vormt hij met zijn maten Sam Klepper, John Mieremet en Cor van Hout in de Amsterdamse Kinkerbuurt een bende die met geweld een vermogen bijeen rooft. In november 1983 zijn Holleeder en Van Hout verantwoordelijk voor de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Hoewel de daders na een lang juridisch steekspel zijn opgepakt en veroordeeld, is een groot deel van de buit van 35 miljoen gulden nooit teruggevonden. Na hun vrijlating in 1992, stappen de gezworen kameraden in de drugshandel en later ook de vastgoedwereld. Daar ligt niet alleen het grote geld, maar loert ook het gevaar. Want steeds meer mensen uit hun directe omgeving komen om het leven door brutale liquidaties. Als de teller op 25 staat, grijpt Justitie eindelijk in. Zelfs advocaat Bram Moskovicz raakt in het web rond Holleeder verstrikt. Na de dood van vastgoedhandelaar Willem Endstra, de man die naar men zegt als bankier van de onderwereld optrad en miljoenen heeft witgewassen, vallen de misdadige puzzelstukjes rond Holleeder langzaam samen. De eerste dag van het afpersingsproces in 2007 wordt nog gemarkeerd door een raketaanval op de zwaar beveiligde rechtbank. Maar de ernstige hartafwijking van Holleeder weerhoudt de rechtelijke macht er niet van om hem verder te vervolgen en uiteindelijk te veroordelen.

zoeken in:
avatar van Meester
3,0
De criminele levenswandel van Holleeder in een notendop. Geeft inzicht in zijn handelingen en relaties met hier en daar verrassende details. Echter meer een verzameling van documentatie dan een boek. Dat komt vooral door de opeenstapeling van de vele krantenartikelen, die het verhaal hinderlijk onderbreken. Het fotomateriaal is aanzienlijk en voor mij ook vaak nieuw.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:35 uur

geplaatst: vandaag om 06:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.