menu

Arkansas - David Leavitt (1997)

Alternatieve titel: Arkansas: Three Novellas

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Sociaal

219 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin Company, Boston (Verenigde Staten)

Arkansas bevat drie novellen waarin Leavitt de grote lijnen en de talloze details laat zien waaruit levens en gebeurtenissen zijn opgebouwd. 'De Scriptiekunstenaar' gaat over de onorthodoxe maar lonende onderneming van een homoseksuele schrijver die, in ruil voor seks, scripties schrijft voor studenten. 'Het Houten Jubileum' biedt een hernieuwde kennismaking met Celia en Nathan, personages die al in Leavitts werk figureren sinds zijn debuut Familiedans. Zij ontmoeten elkaar ditmaal in Toscane. 'Saturn Street' ten slotte is het verhaal van een scenarioschrijver in Los Angeles die als vrijwilliger maaltijden rondbrengt bij aidspatiënten.

zoeken in:
Michael1992
Wederom drie mooie novellen in de typische Leavitt-stijl waarvan vooral het laatste verhaal mij zal bijblijven omdat dat voor mij althans een heel melancholiek-sfeertje in het weergeven van de nakende dood bevat.
Ook Forster wordt weer genoemd en 'Het Houten Jubileum' speelt zich wederom in Toscane af.
Conclusie: voor de liefhebber weer meer van hetzelfde en voor de 'nieuweling' een goede kennismaking.

3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 01:47 uur

geplaatst: vandaag om 01:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.