menu

My Word Is My Bond - Roger Moore en Gareth Owen (2008)

Alternatieve titels: Voor Altijd James Bond | My Word Is My Bond: A Memoir

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch

352 pagina's
Eerste druk: It, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Knap, zelfverzekerd en in alle opzichten de typisch Engelse gentleman: Roger Moore speelde de hoofdrol in een paar onvergetelijke films en tv-series. Maar het bekendst is hij als de hoffelijkste 007 in de geschiedenis van de James Bond-films, een rol die hij zevenmaal speelde, onder meer in 'Live and Let Die' en 'For Your Eyes Only'. Zijn hele persoonlijkheid straalt stijl en het goede leven uit, en hij heeft wereldwijd miljoenen fans. In zijn memoires kijkt hij terug op zijn bekendste rollen en hoe het was om samen te werken met sterren als Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Dean Martin, Lana Turner, Michael Caine en Sean Connery. Hij vertelt over zijn persoonlijke leven, met herinneringen aan zijn jeugd in Londen, de Tweede Wereldoorlog, zijn vier huwelijken en zijn kinderen. Ook is hij zeer openhartig over zijn strijd tegen prostaatkanker.

zoeken in:
avatar van thunderball
3,5
Deze autobiografie van acteur en James Bond vertolker Roger Moore leest aardig weg, maar is feitelijk ook zeer oppervlakkig, want over de mens Moore kom je eigenlijk maar bar weinig te weten, ook gezien het feit dat hij veel van zijn echte persoonlijke beslommeringen ver buiten het boek houdt. Voordeel hier van is dat je geen Story en Prive verwikkelingen zoals scheidingen hoeft te lezen, maar je er ook nooit achter komt hoeveel verdriet zulke gebeurtenissen op hem hebben gehad.
Ook gaat hij niet echt diep in op bv draaidagen en gebeurtenissen bij de James Bondfilms.
Het blijft allemaal te veel aan de oppervlakte, terwijl ik toch mag aannemen dat er veel meer over te vertellen valt.
Blijft een aardig boek om te lezen, maar alleen leuk voor Roger Moore fans.

Een zeven, ofwel 3.5 ster.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:13 uur

geplaatst: vandaag om 11:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.