menu

Robinson - Doeschka Meijsing (1976)

mijn stem
2,82 (14)
14 stemmen

Nederlands
Psychologisch

116 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

De verhuizing van haar moeder, een kapiteinsvrouw, doet Robinson op een nieuwe school belanden. Tussen de personen om Robinson heen: haar grillige vriend Daniël, neef van de rector, haar alom tegenwoordige moeder, haar zorgeloze vader, de rector en een lerares van wie voor Robinson een grote fascinatie uitgaat, ontwikkelt zich een intrige waar Robinson part noch deel aan heeft.

zoeken in:
avatar van -JB-
3,0
Doeschka Meijsing's Robinson is een boek over een eenzaamheid. De jonge Robinson komt terecht op een nieuwe school en kan niet echt aarden. Ze maakt wel kennis met een jongen, Daniël, maar tot een echte gelijkwaardige vriendschap ontwikkelt het zich nooit. Robinson zoekt naar wie ze is en waar ze bijhoort en kan op het eind maar een ding concluderen.
Het is een boek waarin Meijsing voorzichtig is met de informatie die ze aan de lezer geeft, hierdoor voelt de lezer zich zo nu en dan net zo verlaten als de hoofdpersoon. Meijsing zoekt de vergelijking vaak in het boek en verwijst in de titel al naar Robinson Crusoë. Een interessant boek voor tussendoor.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:51 uur

geplaatst: vandaag om 20:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.