menu

No Orchids for Miss Blandish - James Hadley Chase (1939)

Alternatieve titels: Geen Orchideeën voor Miss Blandish | The Villain and the Virgin

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Engels
Detective

192 pagina's
Eerste druk: Jarrolds, Norwich (Verenigd Koninkrijk)

De miljonairsdochter Miss Blandish draagt voor de eerste maal de familiediamanten. Het is tevens de laatste keer, want een bende derderangs gangsters maakt zich ervan meester. Door een samenloop van omstandigheden zien zij zich echter genoodzaakt ook haar mee te nemen. Daarmee begint dan de bijna eindeloze en uitzichtloze lijdensweg van dit jonge, knappe meisje. Haar vader betaalt het gevraagde losgeld, maar zij wordt niet losgelaten. Er wacht haar een lot, dat erger is dan de dood. Blandish, die geen hoop meer heeft dat zijn dochter nog levend zal worden teruggevonden, laat het er echter niet bij zitten. Hij neemt een privé-detective in dienst, die op zijn eigen manier, in samenwerking met de stedelijke politie, tracht de zaak op te lossen.

zoeken in:
avatar van Shaky
3,5
Prima detective / thriller die de nodige spanning en (zeker voor 1939) heftige scenes kent. Ongelooflijk trouwens dat we het hier over een Britse schrijver hebben. James Hadley Chase weet de Amerikaanse cultuur en gangsterwereld van die tijd prachtig neer te zetten. De bad guys zijn uitstekend uitgewerkt met Slim die erbovenuit springt. Ik heb me prima geamuseerd met dit boek: 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:00 uur

geplaatst: vandaag om 14:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.