menu

Home - Marilynne Robinson (2008)

Alternatieve titel: Thuis

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

336 pagina's
Eerste druk: Farrar Straus & Giroux, New York (Verenigde Staten)

Glory Boughton keert terug naar Gilead om voor haar stervende vader te zorgen. Al gauw verschijnt haar broer Jack, de verloren zoon, die twintig jaar spoorloos was. Hij zoekt een toevluchtsoord, een thuis, en wil in het reine komen met een verleden vol wangedrag en ellende.

zoeken in:
4,0
Eerst deel 1 Gilead gelezen en nu deel 2 Thuis (Home). In deel 1 schrijft de vrome, orthodoxe dominee John Ames aan zijn zoon. Hij vertelt zijn familiegeschiedenis o.a. over zijn grootvader, een radicale prediker en abolitionist. De slavernij is voorbij, maar in 1955 waren de apartheidswetten nog volop van kracht in de Verenigde Staten. Gemengde huwelijken kwamen toen in de meeste staten niet voor. Het verhaal van Home speelt zich af in huize Boughton, de vader is net als Ames predikant en bovendien diens beste vriend. Ds Robert Boughton is oud en heeft een zwakke gezondheid. Dochter Glory en zoon Jack verzorgen hem en zij zijn de hoofdpersonen. Jack heeft in St Louis (Minnesota) een zwarte vriendin Della en is vader van een zoon, iets wat de familie niet weet. De boeken Gilead en Home spelen zich tegelijkertijd af en overlappen elkaar. Marilynne Robinson heeft de twee verhalen zo geschreven dat er amper sprake is van herhalingen en dat heeft ze heel knap gedaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:06 uur

geplaatst: vandaag om 10:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.