menu

A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose - Eckhart Tolle (2005)

Alternatieve titel: Een Nieuwe Aarde

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Engels
Esoterisch

315 pagina's
Eerste druk: Dutton, Boston (Verenigde Staten)

Op basis van de inzichten uit zijn spraakmakende bestseller "De Kracht van het Nu" geeft Eckhart Tolle in dit boek de blauwdruk voor een nieuwe op spirituele waarden gebaseerde samenleving, waarin we werkelijk geluk zullen kennen. Het ego-gerichte bewustzijn heeft aarde en mensheid aan de rand van de totale catastrofe gebracht. Het is dan ook hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn. Wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het nieuwe, ontwakende bewustzijn herkennen? Op deze en andere wezenlijke vragen gaat Een nieuwe aarde in. Al lezende ervaren we dan de bewustzijnsverschuiving die in ons plaatsvindt.

zoeken in:
4,0
nuf
Mijn review: The Power of Now - Eckhart Tolle (1997) geld ook voor dit boek. De boeken verschillen namelijk nauwelijks. Dit boek was de grote doorbraak bij Tolle, waarmee hij zelfs met Oprah een eigen 'new earth' show kreeg.

Dit boek vind ik wel nog een stukje interessanter dan 'de kracht van het nu'. Hier staan af en toe nog (soms enorm grappige) anekdotes in, en het boek is minder zweverig dan dkvhn, en is toegankelijker voor mensen die het boek meer willen lezen voor de theorie, en niet als zelfhulpboek.

5,0
Erg goed boek!
Je hoeft het niet in alles eens te zijn met Tolle om dit boek toch te kunnen zien en ervaren als betekenisvol, juist ook voor eigen inzichten en bewustwording. Het loopt parallel aan reguliere psychologische principes.
En ook ik vind dat dit boek minder zweverig is dan "de kracht van het nu".

Gast
geplaatst: vandaag om 10:11 uur

geplaatst: vandaag om 10:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.