menu

The Black Ice - Michael Connelly (1993)

Alternatieve titels: Nachtgoud | Harry Bosch #2

mijn stem
3,67 (12)
12 stemmen

Engels
Thriller

299 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Company, New York (Verenigde Staten)

Een nieuwe, levensgevaarlijke drug overspoelt de straten van Los Angeles. Wanneer een van de leden van de narcoticabrigade zichzelf van het leven berooft, voert het onderzoek Harry Bosch naar Hollywood Boulevard, waar onder broeierig neonlicht de straatdealers en goedkope hoertjes krioelen. Het geheim waar Bosch naar zoekt, ligt deze keer echter bij de bron van die nieuwe drug, een laboratorium aan de Mexicaanse grens. Bosch gaat erop af, maar de 'Paus van Mexicali’ zit niet op pottekijkers te wachten. In een beangstigende confrontatie met de drugsbaron en de zijnen, kan Bosch zijn in Vietnam geleerde vaardigheden weer eens opfrissen.

zoeken in:
avatar van jan met de pet
4,0
Goed spannend boek, Harry lost het weer prima op:4,0

avatar van Insignificance
4,0
Tunnels. Ja, daar heeft Harry Bosch wel enige ervaring mee. Stieren daarentegen; niet zo. Dat is iets nieuws voor onze paffende, bier drinkende en jazz luisterende (anti)held. Imposante scène. Iets dat je in nachtmerries tegenkomt. Wervelend slot in een uitstekende opvolger. Wat me vooral erg aanspreekt is de balans tussen de zaak, of in dit geval eigenlijk zaken, die Harry op zijn bord krijgt, en de rechercheur zelf.

Hoe meer je over de criminele operaties te weten komt, hoe meer je over Harry Bosch, de persoon, te weten komt, zonder dat dat laatste geforceerd of anderzijds ongepast aanvoelt. Het gaat naadloos in elkaar over. Een natuurlijke vertelwijze, waarbij de zaak, en zo heb ik ze het liefst, ten allen tijde de boventoon voert. Na de laatste bladzijde wil je maar één ding: ook zo'n hartverscheurende saxofoonsolo opzetten.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:10 uur

geplaatst: vandaag om 11:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.