menu

Blood and Iron - Elizabeth Bear (2006)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Fantasy

432 pagina's
Eerste druk: ROC, New York (Verenigde Staten)

Eeuwenlang hebben de magiers van de Prometheus Club en de wezens van Faerie met elkaar gevochten voor de controle over de toekomst van de aarde. Tot nu toe lukte het geen van beide kanten om de overhand te krijgen, maar daar gaat nu verandering in komen. De Zoeker van de Daoine Sidhe is door magie gebonden aan de Faerie Koningin. Ze heeft al vele mensenkinderen gestolen voor haar meesteres. Nu is haar doel een Merlijn te kidnappen, maar ook de Prometheus Club zit achter dit kind aan.

zoeken in:
3,5
Ik dacht altijd dat ik redelijk wat kennis had van Keltische mythologie. Nou nee dus

Dit boek is enorm rijk aan verwijzingen naar allerhande mythes en folklore-aspecten. Soms ook iets te rijk, want er waren voor mij regelmatig dingen die mij niet zeiden en dit stond af en toe ook in de weg van het verhaal.

De manier waarop deze serie is/wordt vormgegeven is tegelijkertijd een sterk en een zwak punt. Je begint achteraan in het verhaal (chronologisch gezien). Dit maakt dat sommige verbanden voor gegeven worden beschouwd, terwijl deze dat nog absoluut niet zijn voor de lezer. Dit is erg origineel, maar komt het leesplezier niet altijd ten goede.

De schrijfstijl is erg bloemrijk. Ik kon het wel waarderen, maar ik kan me voorstellen dat dit mensen af zou schrikken.

Al met al dus een fantasyroman die het de lezer eens moeilijk maakt. Dat mag als een compliment beschouwd worden, want dat doen de meeste niet Als ik nog net iets meer in de roman had kunnen komen, was het cijfer absoluut hoger uitgevallen. Voor nu:
3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 06:38 uur

geplaatst: vandaag om 06:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.