menu

Mendels Erfenis - Marcel Möring (1990)

Alternatieve titel: Mendel

mijn stem
3,00 (5)
5 stemmen

Nederlands
Psychologisch

255 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Mendel is een 25-jarige joodse jongeman. Geboren in 1957 is hij een kind van oorlogsslachtoffers. Mendel worstelt met het vinden van zijn identiteit. Hij zoekt het verleden af, maar tracht tevens een houvast te vinden in het heden. Anna is zijn grote liefde. Zij is, met haar afkomst, een tegenpool die hem aantrekt, ondanks alles. Dit boek geeft - met terugblikken op het verleden - het gevecht van een jood weer om zijn plaats te vinden in de westerse, christelijke wereld.

zoeken in:
1,0
Bij mijn weten het enige boek zonder humor.

avatar van thomzi50
3,0
Het enige boek zonder humor?

1,0
Er zijn wel meer boeken zonder humor uiteraard, maar hier was het ontbreken ervan wel heel benauwend. Maar mischien is het heel geschikt voor de pessimisten onder ons.

avatar van thomzi50
3,0
Moeilijk te beoordelen: enerzijds een boeiend verhaal dat sterk is beschreven, anderzijds kan het allemaal wel wat puntiger en inderdaad - veel humor valt er niet in te bekennen. Ik hou het op een veilige drie sterren.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dit boek, want op het station in Enschede staat een werkelijk prachtig citaat op de ruiten gedrukt. Iedere keer dat ik dat lees word ik er helemaal warm van (terwijl het over sneeuw gaat, wie verzint dat!).

Gast
geplaatst: vandaag om 18:44 uur

geplaatst: vandaag om 18:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.