menu

Lycidas - Christoph Marzi (2008)

mijn stem
3,12 (4)
4 stemmen

Duits
Fantasy

861 pagina's
Eerste druk: Heyne, München (Duitsland)

Als Emily Laing in het holst van de nacht kennismaakt met een sprekende rat beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar veel slechter kan het niet worden. Emily groeit namelijk onder erbarmelijke omstandigheden op in het weeshuis van dominee Dombey, een eersteklas naarling die het weeshuis in een van de armste wijken van Londen met harde hand leidt. Emily's avontuur begint pas goed als een weerwolf een kind uit het weeshuis ontvoert. Met de hulp van haar beste vriendin, een alchemist die Wittgenstein heet en zijn medestrijder voor de goede zaak, de elf Mauritius Melkwit, gaat ze op zoek naar de dader. Onder de stad Londen ontdekken ze een tweede stad, een fantastische stad, die door de vreemdste wezens wordt bevolkt. Algauw wordt het Emily duidelijk dat er meer op het spel staat dan het leven van een ontvoerd weeskind.

zoeken in:
avatar van GVR
1,5
GVR
Met goede hoop aan dit dik boekwerk begonnen, dat is onderverdeeld in drie 'aparte' boeken. Een oeroude ondergrondse metropool in London, bewoond door vreemde wezens. Nou, dat zou toch wel iets kunnen worden dacht ik....helaas. Het verhaal sleept zich maar voort, zonder echt interessant en boeiend te worden en met moeite lees ik elke avond een hoofdstukje, tegen beter weten in. Na boek 1 Lycidas, had ik het eigenlijk al moeten stoppen, maar toch nog een kans gegeven. Nu kap ik er mee, geen doorkomen aan. Saaie hoofdpersonen en een slap verhaallijn, is niet echt een page turner te noemen. Jammer, want op zich zou er best wel iets leuks uit hebben kunnen komen, maar blijkbaar niet in de handen van Marzi.
Een van mijn grootste misleningen uit de bieb van de afgelopen tijd.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:59 uur

geplaatst: vandaag om 12:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.