menu

Geheimen van het Wilde Woud - Tonke Dragt (1965)

mijn stem
4,06 (94)
94 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Fantasy / Avontuur

465 pagina's
Eerste druk: Leopold, Den Haag (Nederland)

Ridder Tiuri en zijn vriend Piak gaan in het Wilde Woud op zoek naar ridder Ristridin, want hij is nooit teruggekeerd in zijn kasteel. Er worden vreemde verhalen verteld over het Wilde Woud: van ruwe rovers en bosgeesten, van doodlopende dwaalwegen en ruïnes, en van mysterieuze mannen in het groen...

zoeken in:
avatar van JohnWilliams
4,5
Een prachtig vervolg van deel 1, vele mensen vonden dit een minder boek maar ik vind dit boek bijna nog beter dan de 1e. De 1e blijft voor mij toch de beste vandaar 4,5*. Ondanks dat vind ik dit weer een groots succes van Tonke Dragt.

4,0
Voor mij was deze ook beter dan de voorganger. Ik vond het een iets "volwassener" verhaal en dat sprak me wat meer aan.

avatar van GVR
3,5
GVR
Ik heb de voorganger van dit boek nog niet gelezen. Weet ook niet of ik dat n.a.v dit boek ook wel wil. Dit boek komt maar langzaam op gang en pas halverwege merk ik pas dat ik nieuwsgierig wordt wat er gaat gebeuren. Toch weet Tonke wel een soort van sfeer neer te zetten, dat het mijn gedachten wel visueel prikkelt. Het heeft ook wel iets; grote vlakten van bos en rivier en geen mobieltjes, of laptops. Voor mij niet een echte 'page-turner'. Er wordt dan wel verteld over Ruwe rovers, Bosgeesten en dwaalwegen, maar veel wordt daar niet mee gedaan.

avatar van JohnWilliams
4,5
En leuk vervolg maar wel iets minder dan zijn voorganger.

avatar van dallben
4,5
Geweldig mooi boek!!!

Erg mooi vervolg op De Brief voor de Koning!! Gaat bijna precies verder waar die ophoudt. Want in De Brief voor de Koning is het verhaal nog niet echt uit. Wel is dit een iets andere stijl, waar De Brief voor de Koning in een soort reis-vorm is geschreven valt dat hier wel mee. Iets minder dan zijn voorganger maar wel weer heel erg goed.

Erg leuk om de dwaas van de boshut weer terug te zien. Een Gollum-achtig wezentje, dat net als Gurgi in de Prydain boeken, een beetje humor brengt in het verhaal. Weer vol van mooie personages. Waaronder een paar nieuwe zoals de schone jonkvrouw Isadoro.

Maar ook net als bij De Brief voor de Koning is het verhaal hier ook nog niet uit. Ik zou nog wel honderden boeken kunnen lezen over de avonturen van ridder Tiuri. En ik zou ook heel graag willen weten hoe het nou verdergaat met Tiuri en Lavinia.

Heel erg mooi geschreven. Leest lekker vlot.

Ted Kerkjes
Prachtig!

Ik heb De Brief Voor De Koning nog nooit gelezen, helaas, maar dit beviel me zeer!
Dragt schrijft met een mooie stijl (Hij ging op één der stoelen zitten...) een prachtig verhaal waarin geweldige personages in voorkomen, zoals de Dwaas van de Boshut. (Zoals Dallben terecht opmerkt heeft deze wat weg van Gurgi en Gollum.)
Ik vond het verhaal trouwens wel een beetje onvolledig. Ik had graag nog wat willen lezen over Marius die door Jaro naar de Boshut is gebracht en over Tiuri en Lavinia.

avatar van dallben
4,5
Ted Kerkjes schreef:
Ik had graag nog wat willen lezen over Marius die door Jaro naar de Boshut is gebracht en over Tiuri en Lavinia.

Dat had ik ook. Maar bij De Brief voor de Koning had ik dat nog meer (daarom was ik zo blij dat dit boek er was).

Gast
geplaatst: vandaag om 06:55 uur

geplaatst: vandaag om 06:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.