menu

De Maskilim - Menno Haaijman (2008)

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller

568 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

In De Maskilim worstelt de joodse Jacob Klein met het avontuur om steeds nieuwe oplossingen voor onmogelijke situaties te vinden. De onvoorspelbaarheid van het leven ligt in zijn handen en het dwingt hem keuzes te maken waarbij hij geconfronteerd wordt met liefde, ontgoocheling en hoop. Verstoten uit de maatschappij, weggestopt in een cel, krijgt Klein, voormalig hoogleraar in de eschatologie, een onmogelijke opdracht. Op verzoek van een oude vriend start hij een zoektocht naar antwoorden op vragen over de eschatos, het naderende einde. Klein ontdekt tijdens de reis echter dat die vragen vooral hemzelf raken, en hij wordt gedwongen na te denken over wie hij is. Hij moet al zijn scherpzinnigheid, wetenschappelijke kennis en onvermoede fysieke krachten gebruiken om de antwoorden te vinden en zijn leven terug te krijgen. Maar de tijd gaat dringen en hoe meer hij te weten komt over de onvermijdelijkheid der dingen, des te verder weg lijken de oplossingen te liggen.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Dit is een lekker spannend boek, waarmee ik me prima vermaakt heb. Ik zou dit eerder aanraden dan een soortgelijke thriller van Dan Brown, want dit is tenminste goed geschreven en de vaart blijft er steeds in.

De Maskilim – Menno Haaijman | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 11:37 uur

geplaatst: vandaag om 11:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.