menu

Venus im Pelz - Leopold von Sacher-Masoch (1870)

Alternatieve titel: Venus in Bont

mijn stem
3,73 (13)
13 stemmen

Duits
Erotisch

202 pagina's
Eerste druk: Die Liebe, Wenen (Oostenrijk)

Een jongeman, Severin von Kusiemski, wordt Wanda von Dunajews bediende tijdens een treinreis. Hij is de slaaf, zij de bestraffende meesteres. Er is echter een schijnbare tegenstrijdigheid in hun relatie. Severin gelooft heilig in zijn rol als masochist, terwijl Wanda handelt uit pure liefde. Samen beleven zij vele seksuele fantasieën in een klassieke sm-relatie.

zoeken in:
avatar van slowgaze
Venus in Furs?

avatar van dutch2.0
Dit zegt Wikipedia:"Venus in Furs" is a song by The Velvet Underground, written by Lou Reed and originally released on the 1967 album The Velvet Underground & Nico. Inspired by the book of the same name by Leopold von Sacher-Masoch, the song includes sexual themes of sadomasochism, bondage and submission.

avatar van worm
3,5
Geweldig boek met in mijn ogen een zeer humoristische ondertoon. Zeker op het moment dat wanda niet meer van hem akomt. Op dat moment weet je dat hij haar nooit meer los kan laten, wat er ook gebeurt.

avatar van liv2
Nieuwe vertaling

Venus in bont van Leopold von Sacher-Masoch, vertaald door Jan van Aken en Marieke Hengartner verschijnt op 4 november 2014 bij Athenaeum- Polak en Van Gennep

Gast
geplaatst: vandaag om 02:38 uur

geplaatst: vandaag om 02:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.