menu

And the Hippos Were Boiled in Their Tanks - William S. Burroughs en Jack Kerouac (2008)

Alternatieve titel: En de Nijlpaarden Werden Gekookt in Hun Bassins

mijn stem
3,44 (9)
9 stemmen

Engels
Sociaal / Waargebeurd

224 pagina's
Eerste druk: Grove Press, New York (Verenigde Staten)

William S. Burroughs en Jack Kerouac over de moord die hun vriend Lucien Carr in 1944 pleegde op David Kammerer, een homoseksueel medelid van de Beat-‘groep’, die volgens Carr geobsedeerd door hem was geraakt en gewelddadig dreigde te worden.

zoeken in:
4,0
IDG
Erg interessant boek, wanneer je het leest met de biografische gegevens van Carr, Kerouac en Burroughs in je achterhoofd. Stilistisch is het nog geen meesterwerk zoals je 'Naked Lunch' en 'On the Road' zou kunnen bestempelen, maar het verhaal zelf is interessant genoeg om het boek te kunnen dragen - maar dan wel met kennis van de relaties en omgang met elkaar van de club auteurs en vrienden rondom de hele 'beat'-generatie.

avatar van the Cheshire cat
Lucien Carr is de vader van Caleb Carr, die in 1994 de bestseller The Alienist schreef en zo de veelgeprezen auteur werd die zijn vader nooit is geworden.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:20 uur

geplaatst: vandaag om 23:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.