menu

De Onvoorziene - Thomas Olde Heuvelt (2002)

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Griezel

364 pagina's
Eerste druk: Intes International, Hedel (Nederland)

De regels zijn simpel. Iemand vertelt een griezelverhaal, zo eng en zo gruwelijk mogelijk. Er wordt geloot en degene die wordt uitgekozen moet geblinddoekt, op de tast, vijftig stappen het bos in lopen. Hij die bang wordt en zijn zaklamp aanknipt of zijn blinddoek afdoet, valt af. Vier jongens spelen dit spel 's nachts als ze gaan kamperen bij een afgelegen verlaten meer in de bossen. Geen van hen voorziet echter de angst die deze huiveringwekkende beproeving met zich meebrengt. Wanneer de gruwelen uit de duistere hoeken van hun geest weten los te breken raken ze algauw verweven in een levensgevaarlijk spel met een nietsontziend kwaad, waarin de grens tussen fantasie en werkelijkheid geen betekenis meer heeft...

zoeken in:
avatar van latevogel
4,5
Ja, dit boek raakte mij echt. Ik ben een groot liefhebber van Dean Koontz en Stephen King, dat soort schrijvers maar deze Nederlandse schrijver maakte met dit verhaal eentje die de beide heren benaderde. Misschien wel op gelijke voet.
Je moet het maar eens lezen als je van dit soort verhalen houdt. Ik had er in ieder geval 2 weken avondplezier mee. ("en s 'nachts lag ik te bibberen onder de lakens").
Boeiend van begin tot het einde en ik ben nu verder gegaan met zijn nieuwe "Hex", een vreemd verhaal maar ook mooi geschreven boek.

Ted Kerkjes
Berichten verplaatst naar Boeken > Koop en Ruil > Boeken gezocht

Gast
geplaatst: vandaag om 10:33 uur

geplaatst: vandaag om 10:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.