menu

Verknipt - Peter de Zwaan (2004)

mijn stem
2,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Thriller

240 pagina's
Eerste druk: M, Amsterdam (Nederland)

Nillie Pender is tot twee keer toe gedumpt en ze is het zat. Ze wil geld van de man die haar zonder een cent liet zitten, terwijl hij zelf in een riante villa woont, waar een vriend een fotostudio heeft en het een komen en gaan is van beeldschone fotomodellen. Telkens als ze haar oude autootje aan de rand van het park parkeert en haar verrekijker op het huis richt, lijkt het er feest. Wat Nillie echter niet weet is dat haar ex op zwart zaad zit en de fotograaf gechanteerd wordt door onderwereldbaas Vinnie. Die daarbij geen wraakzuchtige, stalkende vrouwen kan gebruiken.

zoeken in:
2,5
Maffia en ‘hard boiled action’ in Amsterdam en dat is wennen. Het boek leest lekker weg maar is wat al te onwaarschijnlijk en gevuld met tal van onprettige (to say the least) personen. De hoofdpersoon is Nillie Pender, die er voor haar leeftijd (46) met een afgetraind lichaam nog heel goed uitziet, maar wel een wat scheef gezicht heeft. Zij moet het zien te rooien met een ex die haar heeft laten zitten en nu op het eerste gezicht financieel op rozen lijkt te zitten en omringd wordt door leuke jonge meiden. Dus Nillie wil graag een soort alimentatie van hem krijgen. Maar daar voelt haar ex, Chris, niets voor. Gezien de prijs en de nominaties die deze auteur eerder heeft gekregen is dit boek teleurstellend.

avatar van Abubakari
Nillie Pender, die er voor haar leeftijd (46) met een afgetraind lichaam nog heel goed uitziet, maar wel een wat scheef gezicht heeft.


Gast
geplaatst: vandaag om 13:33 uur

geplaatst: vandaag om 13:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.