menu

Himalaya-Dagboek - Bart Vos (1988)

mijn stem
3,07 (7)
7 stemmen

Nederlands
Avontuur / Waargebeurd

187 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

Bart Vos is de eerste Nederlander die op de top van de Mount Everest stond. In dit dagboek geeft hij een ooggetuigenverslag van de eerste, dramatisch geëindigde Nederlandse expeditie uit 1982, en het verhaal van de geslaagde tocht twee jaar later, die hem behalve roem ook diepe teleurstelling bracht. Het boek eindigt met zijn solobeklimming van de Cho Oyo (op 8201 meter). Het boek is een portret van een topklimmer, die zijn ervaringen, zijn drijfveren en zijn angsten beschrijft.

zoeken in:
avatar van Pythia
3,0
Jongetjes willen winnen. Topsporters willen nog veel liever winnen.
Bergbeklimmers willen het liefst van alles en iedereen winnen om als eerste (Nederlander) op de top van de hoogste berg ter wereld te zijn.
Dat kun je niet alleen; je hebt medeklimmers nodig tot een meter onder de top, en om weer heel beneden te komen.
Dit boek gaat over het spanningsveld tussen individuele ambitie en de noodzaak om in een groep te functioneren. Ik weet niet of de schrijver dat bedoeld heeft. Hij maakte deel uit van het spanningsveld.
Het is natuurlijk ook gewoon het verhaal van de beklimming van de Mount Everest en dat is ook de moeite waard om te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:37 uur

geplaatst: vandaag om 08:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.