menu

Moment of Truth - Lisa Scottoline (2000)

Alternatieve titel: Niets dan de Waarheid

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Thriller

496 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Als advocaat Jack Newlin op een avond thuiskomt en zijn vrouw Honor dood op de vloer van hun stijlvolle eetkamer vindt, is hij is ervan overtuigd dat hij weet wie de moordenaar is. Hij is echter zo vastbesloten de waarheid te verhullen, dat hij de schuld op zich neemt en zich als dader aanmeldt bij de recherche. Door zich te verzekeren van de meest onervaren advocaat die hij kan vinden - de jonge Mary DiNunzio van Rosato & Partners - denkt hij de zaak bezegeld te hebben. Maar helaas voor Jack ziet het ernaar uit dat dit de enige fout is die hij heeft gemaakt. Want hoe onervaren ze ook is, Mary beseft al snel dat ze met een onschuldige cliënt te maken heeft, die hardnekkig vol blijft houden schuldig te zijn. Haar gevoel voor ethiek zegt haar dat ze niet een man kan verdedigen die maar één ding wil: veroordeeld worden. Of kan ze dat wel?

zoeken in:
avatar van Boenga
4,0
Een kleine 400 bladzijden lang dit (voor mij dan toch) de perfecte rechtbankthriller. De plot zit prima in elkaar, de spanning groeit gestaag, en Scottoline leest heel vlot - details waar nodig, maar zonder overbodige uitzaaiingen. Een boek waarbij je 't jammer vindt dat je het moet neerleggen omdat het toch écht wel tijd is om te gaan slapen.
De 5* leken op weg, maar helaas, naar het einde toe gaat het geheel dan toch over the top, met een aantal onwaarschijnlijkheden, en een teveel aan schietwerk en bloedvergieten. Het realisme, een belangrijke basis voor de meeste fictieverhalen, gaat daardoor de dieperik in.

Desalniettemin: meer dan degelijk werk, zeker een aanrader voor wie van dit genre houdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:52 uur

geplaatst: vandaag om 08:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.