menu

Kamermuziek - Paul Mennes (2007)

mijn stem
3,58 (13)
13 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Humoristisch

191 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

Sam Penn, bijna dertig, is fulltime bezig met vreemde gedachten negeren, zich aan zijn ouders ergeren en comics lezen. Dan wordt hij gedwongen het nest te verlaten, onder het motto: 'Je verliest geen zoon, je krijgt er een kamer bij.' Sams leven krijgt een nieuwe wending als hij een huis moet delen met Emilie, een gothic meisje met een beroep waarvoor ze zich schaamt, en Otter, een jongen die dichter bij zijn computer staat dan bij de rest van de mensheid. Samen proberen ze een alternatieve familie te vormen en in harmonie met elkaar te leven. Maar de buitenwereld dringt zich op. Het duurt niet lang voor een breuklijn zich aftekent.

zoeken in:
Michael1992
In 'Kamermuziek' legt Paul Mennes de angsten en bekommernissen anno 2007 bloot.
Sam Penn is een ongelooflijke nietsnut maar Mennes weet van hem een sympathieke antiheld te maken die door middel van angstremmers en de therapie die het leven mag heten een duidelijkere kijk opzich zelf en de wereld probeert te krijgen.
Het is ook heel leuk dat Mennes één van mijn favoriete personage's uit de wereldliteratuur doet opdraven. (Het boek is ook aan haar opgedragen.)

4.0*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:30 uur

geplaatst: vandaag om 09:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.