menu

La Vie Sexuelle d'Emmanuel Kant - Jean-Baptiste Botul (1999)

Alternatieve titel: Het Seksuele Leven van Kant

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Frans
Biografie / Ideeƫnliteratuur

94 pagina's
Eerste druk: Parijs, Fayard (Frankrijk)

Kant werd door zijn aanbidders en biografen altijd afgeschilderd als een man die leefde in volkomen kuisheid. Hij bleef ongetrouwd en had geen minnares. 'Echte' filosofen horen, omwille van hun filosofische werken, ook niet gehuwd te zijn, volgens Kant. In dit boek toont de Franse filosoof Jean-Baptiste Botul aan dat Kant wel degelijk oog had voor het vrouwelijk schoon. Hij koos er echter voor om, als een soort monnik van de geest, teruggetrokken te leven omdat hij getrouwd was met de Rede.

zoeken in:
avatar van handsome_devil
2,0
Ziekelijk boekje. Het boekje bevat lezingen die Botul gaf aan één of andere enge Kantiaanse sekte die 'probeerden te leven zoals hun idool: ze kleedden zich, aten, wandelden en sliepen zelfs als hij'.

Even een citaatje dan maar uit het boek zelf:

Kants seksualiteit hield ook zijn tijdgenoten bezig. In de avond van zijn leven ontving hij van een van de geautoriseerde biografen, een zekere Jachmann, een gedetailleerde vragenlijst waarop nota bene de volgende vraag prijkte: 'Heeft ooit een kamermeisje de gunsten van de filosoof mogen ontvangen?' Kant verwaardigde zich niet te antwoorden. Wij weten daarom slechts dat hij ongehuwd is gebleven, maar niet of hij ook de kuisheid betrachtte. Wij zijn daarentegen overtuigd van Kants aanleg voor het sensuele, aangezien hij erg van eten hield. Hij was zeker niet gevoelloos. Hij had een goed functionerende mond en dito lippen. Vanaf het moment dat hij over wat geld beschikken kon, schafte hij zich passende, ja zelfs elegante kleding aan. Overigens had Kant zeker niet de fysieke verschijning van een verleider. Zijn moeder noemde hem 'Manelchen' (klein kereltje). Hij mat slechts anderhalve meter, had een groot hoofd en een afzakkende linkerschouder. Toch liet hij de vrouwen niet onverschillig.


Gast
geplaatst: vandaag om 04:00 uur

geplaatst: vandaag om 04:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.