menu

Foundation - Isaac Asimov (1951)

Alternatieve titel: De Foundation

mijn stem
3,86 (53)
53 stemmen

Engels
Sciencefiction

255 pagina's
Eerste druk: Gnome Press, New York (Verenigde Staten)

Het verhaal begint in Trantor, de hoofdstad van het intergalaktisch imperium. Alhoewel het imperium al lange tijd bestaat en uiterlijk stabiel lijkt is het sinds eeuwen achteruit aan het gaan en onmerkbaar aan het vervallen. De enige persoon die zich dit realiseert is Hari Seldon, een mathematicus die de wetenschap van psychohistorie heeft uitgevonden en deze toepast om de mogelijke toekomst te voorspellen door historische trends te interpoleren.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
3,5
Dit is een van de pijlers van de SF. Heerlijke space-opera met een vleugje wetenschap. De hele trilogie is heerlijk evenals boek 4 en 5. Een aanrader.

3,5
Een nogal wonderlijk boek dit. Omdat je een gemeenschap als 'hoofdpersoon' hebt in plaats van individuen, is de stijl heel anders. Ik vond het nogal irritant in het begin dat je steeds als je een hoofdpersoon leert kennen, deze even later weer verdwijnt uit het boek.

Dit kostte even wat moeite, maar daarna was het toch wel een erg leuk boek. 3,5*

5,0
Fantastisch boek met concepten welke nog steeds in de hedendaagse maatschappij toepasbaar zijn.

Wonderlijk dat een boek zonder echte hoofdpersoon zo fascinerend blijft.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:09 uur

geplaatst: vandaag om 11:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.