menu

Hérodias - Gustave Flaubert (1877)

mijn stem
2,58 (6)
6 stemmen

Frans
Psychologisch

42 pagina's
Eerste druk: Le Moniteur Universel (periodiek), Parijs (Frankrijk)

In deze hervertelling van de dood van Johannes de Doper organiseert Hérodias een groot feest voor de verjaardag van haar tweede man, Hérode. Wat Hérode niet weet, is dat dit feest een afleidingsmanoeuvre is om Johannes de Doper te onthoofden. Hérodias laat Salomé, haar dochter, voor Hérode dansen. Hérode is zeer onder de indruk en besluit Salomé alles te geven als beloning. Salomé vraagt om het hoofd van Johannes de Doper, natuurlijk door de instructie van haar moeder.

zoeken in:
De drie verhalen van Gustave Flaubert “Un Coeur Simple”, “La Légende de St. Julien l'Hospitalier” en ”Herodias” zijn in 1877 gebundeld uitgegeven onder de titel “Trois Contes”. Pas op latere datum zijn deze verhalen apart uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:20 uur

geplaatst: vandaag om 13:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.