menu

Die Mittagsfrau - Julia Franck (2007)

Alternatieve titel: De Middagvrouw

mijn stem
3,62 (8)
8 stemmen

Duits
Psychologisch

432 pagina's
Eerste druk: Fischer, Frankfurt am Main (Duitsland)

In het najaar van 1945 vlucht een vrouw met haar zevenjarig zoontje voor de Russen naar het westen. Op een klein treinstation ergens in het oosten van Duitsland rusten ze uit. Helene heeft zichzelf en haar kind door de moeilijke oorlogsjaren gesleept. Nu alles achter de rug is en alles mogelijk lijkt, laat ze hem alleen achter op het perron. Ze komt niet meer terug. 'De Middagvrouw' vertelt het leven van een vrouw, dat vermalen wordt door de woelingen van een dramatische tijd.

zoeken in:
avatar van An B
5,0
Na de oorlog laat een moeder haar zoon achter op het perron, met de belofte dat ze zo terug komt. De jongen heeft heel zijn leven gewacht. Dit waargebeurde verhaal word verteld door de dochter van deze achtergelaten jongen. De auteur is op speurtocht gegaan door haar familiegeschiedenis. De karakters zijn zelf bedacht gebaseerd op de gegevens die Francke had opgespoord.

Een prachtig boek dat leest als een spannend verhaal.

Twee hoofdstukken gelezen, maar ik kwam er maar moeilijk doorheen. De schrijfstijl van Franck staat me ontzettend tegen: bij tijd en wijlen ontzettend lachwekkende mooischrijverij met geforceerde vergelijkingen. Verhaal spreekt me ook niet echt aan en het eerste hoofdstuk heeft al een (veel te) hoog o-wat-erg-gehalte. Misschien dat ik er op het moment gewoon geen zin in had en er later op terug moet komen - het was een cadeautje, dus ik ga 'm zeker nog wel uitlezen -, maar voorlopig concentreer ik me liever op iets wat me wel aanspreekt.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:21 uur

geplaatst: vandaag om 13:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.